Αναστολή κατάληψης στο Ταμείο Αλληλοβοήθειας του υπουργείου Πολιτισμού

Αναστολή κατάληψης στο Ταμείο Αλληλοβοήθειας του υπουργείου Πολιτισμού

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την αναστολή της κατάληψης του Ταμείου Αλληλοβοήθειας του ΥΠΠΟ αποφάσισε, σύμφωνα με πληροφορίες, η εκτελεστική επιτροπή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Υπαλλήλων του υπουργείου Πολιτισμού.

Νωρίτερα προηγήθηκε συνάντηση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου με την ΠΟΕ ΥΠΠΟ όπου αμφότεροι η υπουργός Λυδία Κονιόρδου και ο νέος υφυπουργός Κώστας Στρατής ζήτησαν την άρση της κατάληψης προκειμένου το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Ταμείου και η νέα διευθύντρια να αναλάβουν καθήκοντα ώστε να επιστρέψει η ομαλότητα στη λειτουργία του βρεφονηπιακού σταθμού και να προχωρήσει ο οικονομικός και διαχειριστικός έλεγχος για τα έτη 2005-2016.

Σε ανακοίνωση του το ΥΠΠΟ διευκρινίζει ότι μέχρι το τέλος Μαρτίου θα παρουσιαστεί σχέδιο νομοθετικής ρύθμισης για τη συνολική αντιμετώπιση των ζητημάτων του Ταμείου Αλληλοβοήθειας πάνω σε τρεις άξονες: ένταξη του βρεφονηπιακού σταθμού του Ταμείου στη δομή του υπουργείου, διασφάλιση των θέσεων εργασίας όλων των εργαζομένων στο Ταμείο και νέο πλαίσιο λειτουργίας του. Σχετικά με το Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων (ΤΑΠΑ) που είναι η κύρια πηγή πόρων του Ταμείου ανακοινώθηκε ότι θα παρουσιαστεί σχέδιο νόμου για νέο Οργανισμό.

Η κατάληψη στο Ταμείο Αλληλοβοήθειας που έχει μπει στο στόχαστρο των ελεγκτικών μηχανισμών του υπουργείου Οικονομικών ξεκίνησε λίγες εβδομάδες μετά την τοποθέτηση νέου διοικητικού συμβουλίου και την αλλαγή διεύθυνσης, όπως έχει αναδείξει η «Κ» σε δημοσιεύματα της.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή