To πρώτο αλκοολούχο ποτό στην ιστορία της λανσάρει η Coca-Cola

To πρώτο αλκοολούχο ποτό στην ιστορία της λανσάρει η Coca-Cola

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Coca-Cola ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει ένα αλκοολούχο ποτό στην Ιαπωνία, για πρώτη φορά στα 125 χρόνια ιστορίας της.

Σε μια φόρμα ερωτήσεων/απαντήσεων που αναρτήθηκε στον ιστότοπο του ομίλου, ο Χόρχε Γκαρντούνο, ο πρόεδρος των επιχειρήσεων του κολοσσού αναψυκτικών ποτών στην Ιαπωνία, γνωστοποίησε ότι η κατασκευάστρια εταιρεία της Fanta θα δοκιμάσει ένα ποτό σε κουτάκι, το οποίο θα περιέχει αλκοόλ.

Το νέο ρόφημα θα βασιστεί στο μοντέλο των γιαπωνέζικων ποτών Chu-Hi, ένα κοκτέιλ που πωλείται σε κουτάκι και παρασκευάζεται από ένα τοπικό αλκοολούχο ρόφημα που ονομάζεται Shochu και από ανθρακικό νερό αρωματισμένο με κίτρο. Το ποτό κυκλοφορεί σε διάφορες γεύσεις (δαμάσκηνο, φράουλα, λίτσι, ακτινίδιο…) και το shochu μπορεί να αντικατασταθεί από βότκα.

Η πλειονότητα των τοπικών ζυθοποιών, Asahi, Kirin, Takara, Suntory, πωλούν τα ποτά τους με περιεκτικότητα σε αλκοόλη στους 3 και 9 βαθμούς, τα οποία είναι ιδιαίτερα δημοφιλή μεταξύ των νέων και της γυναικείας πελατείας. 

«Δεν είχαμε ποτέ πριν εμπειρία σε ποτά με χαμηλή περιεκτικότητα σε αλκοόλ, όμως η συγκεκριμένη περίπτωση είναι ένα παράδειγμα του πώς μπορούμε να εξερευνήσουμε τις ευκαιρίες εκτός των βασικών τομέων δραστηριοποίησής μας», εξήγησε ο πρόεδρος της γιαπωνέζικης μονάδας της Coca-Cola, και συμπλήρωσε: «αυτό είναι μοναδικό στην ιστορία μας. Η Coca-Cola πάντα επικεντρωνόταν στην παρασκευή μη αλκοολούχων ποτών».

Ο Χόρχε Γκαρντούνο δεν ανέφερε ούτε πότε θα κυκλοφορήσει στην αγορά το ποτό ούτε ποια θα είναι η τιμή του, ενώ επίσης τόνισε ότι δεν του φαίνεται πιθανό το σενάριο το ποτό να πουληθεί και εκτός Ιαπωνίας.

(Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ, ΒΒC)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή