Σε κλοιό χιονιά οι ΗΠΑ: Ακυρώθηκαν πάνω από 2000 πτήσεις

Σε κλοιό χιονιά οι ΗΠΑ: Ακυρώθηκαν πάνω από 2000 πτήσεις

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε κλοιό χιονιά βρίσκεται εδώ και λίγες ώρες το βορειοανατολικό τμήμα των ΗΠΑ, με αποτέλεσμα να ακυρωθούν περισσότερες από 2000 πτήσεις σε αεροδρόμια της περιοχής και να διατυπώνονται φόβοι ότι χιλιάδες νοικοκυριά θα βυθιστούν στο σκοτάδι.

Σε κλοιό χιονιά οι ΗΠΑ: Ακυρώθηκαν πάνω από 2000 πτήσεις-1

Πεντακόσιες είκοσι πέντε πτήσεις -ήτοι σχεδόν το 42% του συνόλου- από και προς το διεθνές αεροδρόμιο JFK είχαν ακυρωθεί μετά τις 12.00 το μεσημέρι τοπική ώρα (19.00 ώρα Ελλάδας), 650 πτήσεις— ήτοι το 50% για το διεθνές αεροδρόμιο του Νιούαρκ και σχεδόν 600 πτήσεις (το 50%) για το αεροδρόμιο Λαγκάρντια, σύμφωνα με τον ιστότοπο FlightAware, που καταγράφει τις πτήσεις.

Σε κλοιό χιονιά οι ΗΠΑ: Ακυρώθηκαν πάνω από 2000 πτήσεις-2

Τα αεροδρόμια της Βοστόνης και της Φιλαδέλφειας αντιμετωπίζουν επίσης προβλήματα, με το ποσοστό των ακυρώσεων να ανέρχεται σε σχεδόν 20%.

Το ύψος του χιονιού ενδέχεται να ανέλθει μεταξύ 20 και 33 εκατοστών στην πόλη της Νέας Υόρκης και έως τα 50 εκατοστά στις επαρχίες των πολιτειών της Νέας Υόρκης, του Νιου Τζέρσεϊ και του Κονέτικατ, προβλέπει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Σε κλοιό χιονιά οι ΗΠΑ: Ακυρώθηκαν πάνω από 2000 πτήσεις-3

Στο Νιου Τζέρσεϊ, ο κυβερνήτης Φιλ Μέρφι ανακοίνωσε από χθες το βράδυ ότι τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά σήμερα και έθεσε την πολιτεία σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Επιπλέον, οι κυβερνήτες όλων των πολιτειών της περιοχής (Νέα Υόρκη, Νιου Τζέρσεϊ, Κονέτικατ, Πενσιλβάνια, Μασαχουσέτη) απηύθυναν έκκληση στους οδηγούς να μην κυκλοφορούν στους δρόμους.

Σε κλοιό χιονιά οι ΗΠΑ: Ακυρώθηκαν πάνω από 2000 πτήσεις-4

Προβλήματα καταγράφονται και στο σιδηροδρομικό δίκτυο. Η κρατική σιδηροδρομική εταιρεία Amtrak ανακοίνωσε την ακύρωση δρομολογίων μεταξύ Ουάσιγκτον και Βοστόνης.

Σε κλοιό χιονιά οι ΗΠΑ: Ακυρώθηκαν πάνω από 2000 πτήσεις-5

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, REUTERS

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή