Στο μετοχικό κεφάλαιο της Axel Accessories εισήλθε το fund Diorama

Στο μετοχικό κεφάλαιο της Axel Accessories εισήλθε το fund Diorama

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στρατηγική μειοψηφική συμμετοχή στην εταιρεία Axel Accessories απέκτησε έναντι έξι εκατ. ευρώ το fund Diorama Investments Sicar, αποκλειστικός διαχειριστής του οποίου είναι η Deca Investments AΕΔΟΕΕ (με βασικό μέτοχο τον γνωστό επιχειρηματία κ. Δημήτρη Δασκαλόπουλο). Πρόκειται για την πέμπτη επένδυση στην οποία προβαίνει το fund από τον Σεπτέμβριο του 2014 που δημιουργήθηκε και η πρώτη στον κλάδο ένδυσης.

Η Axel μπορεί να είναι μια σχετικά καινούργια εταιρεία, καθώς ιδρύθηκε το 1999 στη Θεσσαλονίκη από την Ιφιγένεια Κουτσουβέλη και τον Κώστα Λαγουμάκη, όμως μέσα σε λίγα χρόνια κατάφερε να επεκτείνει σημαντικά τη δραστηριότητά της εντός και εκτός ελληνικών συνόρων. Αντικείμενο της εταιρείας είναι ο σχεδιασμός, η παραγωγή και η εμπορία γυναικείων ρούχων, τσαντών, υποδημάτων και αξεσουάρ. Σήμερα η εταιρεία απασχολεί 114 εργαζομένους και διαθέτει 11 καταστήματα λιανικής στην Ελλάδα (πέντε στη Θεσσαλονίκη, τέσσερα στην Αθήνα, ένα στην Πάτρα και ένα στη Ρόδο), έξι καταστήματα στη Σαουδική Αραβία και ένα κατάστημα στην Ισπανία. Διαθέτει επίσης ηλεκτρονικό κατάστημα. Πέραν των δικών της καταστημάτων, τα προϊόντα της Axel βρίσκονται συνολικά σε 500 σημεία πώλησης στην Ισπανία και την Ιταλία. Το 2016 η εταιρεία πραγματοποίησε πωλήσεις 15 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων το 50% προέρχεται από τις εξαγωγές.

Τον Νοέμβριο 2015 το Diorama ανακοίνωσε την πρώτη του επένδυση στην εταιρεία Atlas Tapes Α.Ε. που δραστηριοποιείται στην παραγωγή και εμπορία αυτοκόλλητων ταινιών, προϊόντων και άλλων υλικών συσκευασίας.

Τον Μάρτιο του 2016 το Diorama πραγματοποίησε τη δεύτερη επένδυσή του, αυτή τη φορά στην Damavand A.E., η οποία δραστηριοποιείται στη μεταποίηση αγροτικών προϊόντων με βάση την ντομάτα. Τον Δεκέμβριο του 2016 ολοκλήρωσε την επένδυση στην εταιρεία τεχνολογίας InternetQ, ενώ τον Αύγουστο του 2017 προχώρησε στην εξαγορά της Adam Pack, της μοναδικής ελληνικής εταιρείας που προμηθεύει χάρτινες συσκευασίες και πώματα για παραγωγούς γάλακτος στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Το Diorama είναι fund 135 εκατ., εδρεύει στο Λουξεμβούργο και επενδυτές του είναι Ελληνες επιχειρηματίες, το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων, η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης και η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή