Η πολιτιστική ατζέντα της Πέμπτης

Η πολιτιστική ατζέντα της Πέμπτης

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

• «Ωδή στη γυναίκα». Με αφορμή την παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, ο συνθέτης Σάκης Παπαδημητρίου συμμετέχει σε έναν μουσικό διάλογο με τα λογοτεχνικά κείμενα «Γράμμα στη μάνα της διπλανής πόρτας» της Αναστασίας Ευσταθίου και «Γυναικών καθρέφτισμα» της Μαρίας Παναγιωτακοπούλου. Στο βιβλιοπωλείο Ιανός, στις 8 μ.μ., Σταδίου 24.

• Παρουσίαση εκθεμάτων κινεζικής τέχνης σε μια ειδικώς σχεδιασμένη προθήκη, στο Μουσείο Μπενάκη, Πειραιώς 108. Διάρκεια έως 11/3.

• Διάλεξη της Νέλλης Παραστατίδου για τη σαγήνη του χρυσού κοσμήματος και των πολύτιμων λίθων: από τον Τουταγχαμών στον Francois Cartier. Από τις 6 μ.μ. έως τις 8 μ.μ στο Ιδρυμα Β. και Μ. Θεοχαράκη, Βασ. Σοφίας 9 και Μέρλιν 1.

• «Τhe charm of english art song»: μια μουσική περιήγηση του αγγλικού ρεπερτορίου για φωνή και πιάνο. Η Ελένη Βουδουράκη τραγουδάει και ο Νίκος Τσαλίκης παίζει πιάνο. Στις 8.30 μ.μ. στο Ιδρυμα Β. και Μαρίας Θεοχαράκη, Βασ. Σοφίας 9 και Μέρλιν 1.

•Συνεχίζεται στο Μουσείο της Ακρόπολης η έκθεση «Θησαυροί από το Μουσείο της Σαγκάης». Διάρκεια έως 30/4.

• Ο «Σούμαν», το έργο της Σοφίας Καψούρου, παρουσιάζεται στο Εθνικό Θέατρο. Το έργο αντλεί την έμπνευσή του από τη ζωή του μεγάλου Γερμανού συνθέτη. Διάρκεια έως 18/3. Αγίου Κωνσταντίνου 22-24.

• Η «Λυσσασμένη γάτα», το αριστούργημα του Τενεσί Ουίλιαμς, θα μεταδοθεί δορυφορικώς από το Apollo Theatre του Λονδίνου. Στις 9 μ.μ., στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή