Σέντρα στους «16» του Γιουρόπα με άρωμα… Τσάμπιονς Λιγκ

Σέντρα στους «16» του Γιουρόπα με άρωμα… Τσάμπιονς Λιγκ

1' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η αναμέτρηση της Μίλαν με την Αρσεναλ στην Ιταλία ξεχωρίζει από τους αποψινούς πρώτους αγώνες για τη φάση των «16» του Γιουρόπα Λιγκ, καθώς και οι δύο δημοφιλείς ομάδες προσπαθούν να περισώσουν ό,τι μπορούν από μια αρκετά δυσμενή σεζόν.

Με σερί τεσσάρων ηττών σε όλες τις διοργανώσεις, το Γιουρόπα Λιγκ παρουσιάζεται ως… αποκούμπι για την Αρσεναλ, που είναι εκτός τετράδας Τσάμπιονς Λιγκ, εκτός Κυπέλλου Αγγλίας, ενώ συνετρίβη και στον τελικό του Λιγκ Καπ από τη Μάντσεστερ Σίτι. Ολα αυτά έχουν επιβαρύνει σημαντικά τη θέση του Αρσέν Βενγκέρ στον πάγκο των Αγγλων και οι αναμετρήσεις με έναν εμπορικό σύλλογο όπως η Μίλαν φαντάζουν σαν μια… ασπιρίνη για τον πονοκέφαλο των Λονδρέζων.

Από την άλλη πλευρά, η Μίλαν έχει αναγεννηθεί στα χέρια του Τζενάρο Γκατούζο, έχοντας σερί νικών μέχρι την πρόκριση στα πέναλτι επί της Λάτσιο στο Κύπελλο Ιταλίας. Με σερί έξι αγώνων χωρίς να δεχθεί τέρμα σε όλες τις διοργανώσεις, η Μίλαν έχει σκαρφαλώσει στην έκτη θέση του Καμπιονάτο, μαζί με τη Σαμπντόρια, και απόψε στο Σαν Σίρο ελπίζει σε νίκη με καθαρό σκορ επί της Αρσεναλ ώστε να πάρει θέση στην οκτάδα της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Είναι και ξεκούραστη αφού το ντέρμπι με την Ιντερ την περασμένη Κυριακή αναβλήθηκε.

Μια πρόκριση επί της Αρσεναλ θα αποτελεί το σημαντικότερο παράσημο έως τώρα για τον πρώην τεχνικό του ΟΦΗ, Τζ. Γκατούζο, που έδωσε στους «ροσονέρι» την αυτοπεποίθηση που τους έλειπε τον καιρό που έπαιζε με την ΑΕΚ στη φάση των ομίλων. Υπενθυμίζεται δε ότι από το 2018-19 ο νικητής του Γιουρόπα Λιγκ περνάει απευθείας στη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ, κι αυτό αυξάνει το ενδιαφέρον για Ιταλούς και Αγγλους.

Ακόμη ένα ζευγάρι με μεγάλο ενδιαφέρον είναι αυτό της Μαρσέιγ με την Αθλέτικ Μπιλμπάο. Η ομάδα του (τραυματία) Κώστα Μήτρογλου υποδέχεται τους ταλαιπωρημένους φέτος Βάσκους στο Βελοντρόμ της Μασσαλίας, με τον τεχνικό της Ρούντι Γκαρσιά να γκρινιάζει για το βαρύ πρόγραμμα της ομάδας του και να υπογραμμίζει τους κινδύνους που εγκυμονούν οι Αρίτς Αντούριθ και Ινιάκι Γουίλιαμς.

Η άλλη εκπρόσωπος του γαλλικού πρωταθλήματος Λιόν έχει δύσκολο έργο στο ψύχος της Μόσχας κόντρα στην ΤΣΣΚΑ, ενώ ένα από τα φαβορί του θεσμού, η Ατλέτικο Μαδρίτης, ελπίζει να πάει στη Μόσχα την άλλη εβδομάδα με σκορ ασφαλείας από την αποψινή αναμέτρηση στο «Μετροπολιτάνο» με τη Λοκομότιβ. Υπάρχει και τρίτη ρωσική ομάδα στους «16», με τη Ζενίτ να δοκιμάζεται στη Λειψία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή