«Κράτος δικαίου α λα ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ»

«Κράτος δικαίου α λα ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ»

Κύριε διευθυντά

Ναι, ο ελληνικός λαός ήθελε και θέλει κάθαρση ενός σκανδάλου που υπήρχε και υπάρχει, αλλά στις πραγματικές του διαστάσεις, και την τιμωρία των πραγματικών του ενόχων. Δεν θέλει την κατασκευή του, θέλει την αποκάλυψή του. Ο ελληνικός λαός –θύμα αυτού του σκανδάλου– δεν θέλει μια δίκη… Μόσχας με… Βισίνσκι εισαγγελέα! Στη Μόσχα υπήρχε τότε μια εφημερίδα με τίτλο «H αλήθεια»! Και οι Μοσχοβίτες, οι «ελεύθεροι πολιορκημένοι», έλεγαν: Καμία αλήθεια στην «Αλήθεια». Ετσι και τώρα στη χώρα μας, καμία αλήθεια από τους Συριζανέλ. Το χειρότερο σκάνδαλο και η χειρότερη διαφθορά δεν είναι αυτά που γίνονται στα οικονομικά μεγέθη. Είναι η ωμή παραβίαση της ηθικής πολιτικής τάξης, η παραβίαση όλου του κώδικα αξιών του δημοκρατικού μας πολιτεύματος από εκείνους που είπαν «θα είμαστε η κάθε λέξη του Συντάγματος».

Ναι οι «αριστερόστροφοι φασίστες», όπως τους αποκάλεσε ο Μίκης Θεοδωράκης, είναι ηθικοί δολοφόνοι των πολιτικών τους αντιπάλων. «Ασπροι λύκοι, μαύροι λύκοι, όλοι οι λύκοι μια γενιά», έγραψε ο Κωστής Παλαμάς. Ο φασισμός είτε κόκκινος είναι, είτε μαύρος, είτε δίχως… γραβάτα, φασισμός είναι και στόχος του η δημοκρατία και οι ελεύθεροι θεσμοί. Ο άνθρωπος όταν είναι και αντίπαλος-εχθρός γίνεται μέσον για την επίτευξη του σκοπού.

Γ. Σταραντζης, Δικηγόρος στον Αρειο Πάγο και στο ΣτΕ, πρ. επιστημονικός συνεργάτης «Αρχείου Νομολογίας»

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή