Κίνα: Mεγάλη εταιρεία άνοιξε εστιατόριο χωρίς σερβιτόρους

Κίνα: Mεγάλη εταιρεία άνοιξε εστιατόριο χωρίς σερβιτόρους

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η κινεζική εταιρεία τροφίμων Wufangzhai άνοιξε στη Χανγκτζόου, την πρωτεύουσα της επαρχίας Τζετζιάνγκ στην ανατολική Κίνα. ένα αυτοματοποιημένο εστιατόριο χωρίς σερβιτόρους, κάτι το οποίο πριν από λίγες δεκαετίες θα υπήρχε μόνο σε μυθιστορήματα και ταινίες επιστημονικής φαντασίας.

Η Wufangzhai, μια εταιρία με μεγάλη ιστορία, διάρκειας 97 ετών, είναι διάσημη για τα Zongzi που παράγει, τα ντάμπλινγκ ρυζιού που είναι τυλιγμένα σε φύλλα μπαμπού.

Συγκεκριμένα, η εταιρία συνεργάστηκε με την Koubei, μια εταιρία τροφίμων και υπηρεσιών εστίασης που διαχειρίζεται ο κολοσσός του Διαδικτύου Alibaba, για να ανοίξει το πρώτο αυτοματοποιημένο εστιατόριο, στο οποίο οι πελάτες μπορούν να παραγγείλουν και να πάρουν μόνοι τους τα πιάτα που επιθυμούν.

Χωρίς να περιμένουν σε ουρά, οι πελάτες θα μπορούν να παραγγείλουν το γεύμα τους μέσω ειδικών συσκευών self-service ή απλά σκανάροντας με το κινητό τους έναν κωδικό από το τραπέζι τους, και ακολούθως θα μπορούν να πάρουν το γεύμα τους από ειδικές προθήκες στο εστιατόριο, το οποίο είναι ανοικτό όλο το 24ωρο.

«Είναι πολύ βολικό να χρησιμοποιείς το τηλέφωνό σου, για να παραγγέλνεις φαγητό», δήλωσε ένας πελάτης από τη Χανγκτζόου, σημειώνοντας ότι «χρειάζεται αναμονή περίπου τριών λεπτών για να έρθει το φαγητό».

Το να τρώει κανείς σε ένα αυτοματοποιημένο εστιατόριο χωρίς σερβιτόρους είναι μια «νέα εμπειρία», δήλωσε άλλος πελάτης, τονίζοντας ότι «η διαδικασία self-service είναι εύκολη και γρήγορη».

«Το εστιατόριο βασίζεται κυρίως στα μεγάλα δεδομένα της Koubei, που μπορούν να βελτιώσουν τη λειτουργία και τη διαχείριση του», δήλωσε από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος της Koubei, Φαν Τσι.

Ο τζίρος στο εστιατόριο έχει αυξηθεί κατά 40% τον τελευταίο μήνα. «Από την άλλη πλευρά, έχει μειωθεί το εργατικό κόστος», ανέφερε ο Γουάνγκ Σουγίνγκ, διευθυντής του εστιατορίου. «Ο αριθμός του προσωπικού έχει μειωθεί σε 6 από 13 υπαλλήλους που ήταν πριν».

(Με πληροφορίες από το ΑΠΕ)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή