Flashback στην 9η Μαρτίου

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο
Flashback στην 9η Μαρτίου-1

Ο θρυλικός Βορειοϊρλανδός ποδοσφαιριστής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Τζορτζ Μπεστ, πανηγυρίζει, αφού πέτυχε το πρώτο γκολ της ομάδας του στο 7ο λεπτό της αναμέτρησης εναντίον της Μπενφίκα, για τα προημιτελικά του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου Πρωταθλητριών, στη Λισαβόνα, το 1966. (AP Photo)

Flashback στην 9η Μαρτίου-2

Φοιτητές του Πανεπιστημίου Αθήνων καίνε τη βρετανική σημαία κατά τη διάρκεια διαδήλωσης στο κέντρο της Αθήνας, διαμαρτυρόμενοι για τον εκτοπισμό του αρχιεπισκόπου Κύπρου Μακαρίου στις Σεϋχέλλες από τις βρετανικές αρχές ως τρομοκράτη, στο πλαίσιο του αντιαποικιακού αγώνα της Ε.Ο.Κ.Α., την 9η Μαρτίου του 1956. Τουλάχιστον 3.000 φοιτητές συμμετείχαν στη διαδήλωση, η οποία κινήθηκε προς τη βρετανική πρεσβεία. (AP Photo)

Flashback στην 9η Μαρτίου-3

Παιδιά με ελληνικές σημαίες περιμένουν τον Αρχιεπίσκοπο Μακάριο να περάσει από μπροστά τους, καθώς κατευθύνεται στο αεροδρόμιο της Λευκωσίας, για να μεταβεί στην Ελλάδα, το 1956. Εκεί συνελήφθη από τις βρετανικές αρχές και ακολούθως εκτοπίστηκε στις Σεϋχέλλες με την κατηγορία του τρομοκράτη. (AP Photo)

Flashback στην 9η Μαρτίου-4

Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπιλ Κλίντον πετάει ένα μπαλάκι στον Μπάντι, το νέο του κουτάβι, στον «Κήπο των Ρόδων» του Λευκού Οίκου, το 1998. (AP Photo/Ruth Fremson)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή