O τουρκικός στρατός κατέλαβε την πόλη Τζανταϊρίς στο Αφρίν

O τουρκικός στρατός κατέλαβε την πόλη Τζανταϊρίς στο Αφρίν

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι δυνάμεις του τουρκικού στρατού και οι Σύροι σύμμαχοι τους του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA) κατέλαβαν σήμερα «πλήρως» την πόλη Τζανταϊρίς (Τζιντέρες), στο πλαίσιο της επιχείρησης «Κλάδος Ελαίας» που διεξάγει η Τουρκία εναντίον των κουρδικών Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG) στο συριακό καντόνι του Αφρίν.

Την είδηση της κατάληψης της πόλης ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και το τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Anadolu.

Συγκεκριμένα, οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις και οι Σύροι σύμμαχοι τους απώθησαν σήμερα, μετά από σκληρές μάχες, τις δυνάμεις των YPG από το κέντρο της πόλης, αφού είχαν καταλάβει μια ημέρα νωρίτερα έναν λόφο που δεσπόζει κοντά της, μετέδωσε το Anadolu, προσθέτοντας πως συνεχίζονται οι επιχειρήσεις στην περιοχή.

Επιπλέον, όπως αναφέρει το πρακτορείο, η Τουρκία και οι σύμμαχοι της έχουν καταλάβει πέντε από τα επτά αστικά κέντρα του κουρδικού θύλακα. Σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, η Τουρκία θα έχει ολοκληρώσει την επιχείρηση εναντίον των YPG τον Μάιο.

Επίσης, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων, οι δυνάμεις του τουρκικού στρατού και οι αντάρτες συμμάχοι τους βρίσκονται σε απόσταση περίπου δέκα χιλιομέτρων από την κύρια πόλη της περιοχής, το Αφρίν.

Τέλος, αραβικές πολιτοφυλακές, σύμμαχοι των YPG, ανακοίνωσαν την Τρίτη ότι θα στείλουν στον θύλακα 1.700 μαχητές τους από τα μέτωπα εναντίον των ελάχιστων πλέον δυνάμεων του Ισλαμικού Κράτους, ώστε να βοηθήσουν τους Κούρδους στην προσπάθεια τους να αποκρούσουν την τουρκική προέλαση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή