Xαίρεσαι να περιμένεις

3' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε αυτά τα αεροδρόμια-πολιτείες, η αναμονή για τη μετεπιβίβαση είναι σαν ένα μικρό ταξίδι.

1. ΔΙΕΘΝΕΣ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ CHANGI | ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ 

Eπιστροφή στη φύση

Ξεχνάς ότι βρίσκεσαι σε αεροδρόμιο κάνοντας βόλτα στους επτά πανέμορφους θεματικούς κήπους με τα 500.000 φυτά. Ανάμεσά τους ξεχωρίζει ο εσωτερικός κήπος των πεταλούδων (T3, Transit Area), με περισσότερες από 1.000 ζωντανές πεταλούδες και έναν καταρράκτη 6 μέτρων. Στον υπαίθριο κήπο με τα 100 είδη κάκτων (Τ1, Transit Area) υπάρχει και μπαρ για να πιείτε το ποτό σας, ενώ, αν η πτήση αργεί, κάντε μια βουτιά στην πισίνα και μετά ηλιοθεραπεία στο roof garden.

Πριν φύγετε: Κατεβείτε από τον 4ο όροφο στο ισόγειο από τη 12 μέτρων τσουλήθρα, την ψηλότερη της Σιγκαπούρης.

changiairport.com


Xαίρεσαι να περιμένεις-1

Φωτογραφία: © SHUTTERSTOCK

2. ΔΙΕΘΝΕΣ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΧΟΝΓΚ ΚΟΝΓΚ

Η αναμονή γίνεται παιχνίδι

Η ώρα περνάει δημιουργικά στο Dream Come True, ένα εκπαιδευτικό πάρκο 3.000 τ.μ. με ειδικά διαμορφωμένους χώρους για παιχνίδια διαφόρων τύπων. Για παράδειγμα, τα παιδιά, φορώντας στολές, μπορούν να πάρουν μια ιδέα από διάφορα επαγγέλματα, όπως του γιατρού, του αστροναύτη, του πυροσβέστη, του πιλότου. Στο SkyDeck θα εντυπωσιαστούν βλέποντας το αεροδρόμιο από ψηλά και τα αεροπλάνα την ώρα της προσγείωσης και της απογείωσης.

Πριν φύγετε: Φορέστε τα 3D γυαλιά για να δείτε μια ταινία (στα αγγλικά) στη γιγαντιαία οθόνη του σινεμά UA IMAX – τη μεγαλύτερη στο Χονγκ Κονγκ.

hongkongairport.com


Xαίρεσαι να περιμένεις-2

3. ΔΙΕΘΝΕΣ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΝΤΟΥΜΠΑΙ

Πολυτέλεια και χαλάρωση

Εσείς ορίζετε το budget που θέλετε να καταναλώσετε και το αεροδρόμιο του Ντουμπάι θα σας ικανοποιεί. Μπορείτε να επιλέξετε από δωρεάν χαλάρωση στον καταπράσινο Zen Garden, έναν κήπο με τροπικά φυτά, τρεχούμενα νερά και αιθέρια αρώματα, μέχρι ιδιωτική απομόνωση στο πολυτελές lounge Al Majlis. Από άνετο kingsize κρεβάτι στο 5* ξενοδοχείο μέχρι μονό κρεβάτι στα Snoozecubes, τα ατομικά δωματιάκια που είναι εξοπλισμένα με ψηφιακή οθόνη, Wi-Fi και τηλεόραση. Για ύπνο προσφέρονται και κρεβάτια σε ατομικά igloo σκανδιναβικής αισθητικής.

Πριν φύγετε: Ψώνια ή μήπως ένα ποτήρι κρασί και λίγο χαβιάρι στο Sea Food bar;

dubaiairports.ae


Xαίρεσαι να περιμένεις-3

Φωτογραφία: © REUTERS/Michaela Rehle

4. ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΤΟΥ ΜΟΝΑΧΟΥ 

Για όσους αγαπούν τα αεροπλάνα

Στο Πάρκο Επισκεπτών ανεβείτε στον λόφο για να δείτε προσγειώσεις «γιγάντων», όπως τα Α380, μπείτε στην καμπίνα θρυλικών επιβατικών αεροσκαφών, όπως το Super Constellation, για μια selfie ή, αν έχει καλό καιρό, κάντε μια περιήγηση με ποδήλατο στους εξωτερικούς χώρους του αεροδρομίου, ακολουθώντας το σηματοδοτημένο μονοπάτι. Σημεία με καλή θέα στους αεροδιαδρόμους είναι επίσης το παρατηρητήριο, όπου υπάρχουν και κιάλια, όπως και το μπαλκόνι του εστιατορίου Cloud 7.

Πριν φύγετε: Δοκιμάστε την μπίρα της μικροζυθοποιίας Airbräu –είναι η πρώτη και μοναδική που λειτουργεί σε αεροδρόμιο–, ενώ, αν το επιτρέπει ο καιρός, καθίστε στο roof garden, όπου λειτουργεί η μεγαλύτερη μπιραρία σε ταράτσα στην Ευρώπη.

munich-airport.com


Xαίρεσαι να περιμένεις-4

Φωτογραφία: © SHUTTERSTOCK

5. ΔΙΕΘΝΕΣ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ INCHEON | ΣΕΟΥΛ

100% κορεατική εμπειρία

Θα θέλατε να γνωρίσετε την κορεατική κουλτούρα, αλλά δεν προλαβαίνετε να εξερευνήσετε τη Σεούλ; Σε δύο σημεία του αεροδρομίου λειτουργούν παραρτήματα του Κέντρου Παραδοσιακού Κορεατικού Πολιτισμού, με εκθέσεις κεραμικής και παραδοσιακών κοστουμιών, συναυλίες και performances. Υπάρχουν εκπαιδευτικά προγράμματα κορεατικής χειροτεχνίας για ταξιδιώτες και πωλητήριο για σουβενίρ.

Πριν φύγετε: Ζητήστε από τα «έξυπνα» ρομπότ του αεροδρομίου να σας δώσουν πληροφορίες για την πτήση σας ή ακόμα και να σας συνοδεύσουν στην πύλη!

seoul-airport.com


Xαίρεσαι να περιμένεις-5

Φωτογραφία: © Thijs Wolzak

6. ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ SCHIPHOL | AΜΣΤΕΡΝΤΑΜ

Αναμονή για φιλότεχνους

Ξεφυλλίστε ένα βιβλίο στους άνετους καναπέδες της βιβλιοθήκης του αεροδρομίου με έργα Ολλανδών συγγραφέων μεταφρασμένα σε 27 γλώσσες, πάρτε μια γεύση από τις συλλογές του Rijksmuseum, καθώς παράρτημα του μουσείου λειτουργεί μέσα στο αεροδρόμιο (αυτή την περίοδο, ο χώρος είναι υπό ανακαίνιση). Αν δεν προλάβατε να επισκεφτείτε με τα παιδιά σας το μουσείο επιστήμης Nemo, εδώ θα βρείτε επτά διαδραστικά εκθέματα.

Πριν φύγετε: Τσιμπήστε κάτι. Είναι το πρώτο αεροδρόμιο στην Ευρώπη που από φέτος κάνει διανομή φαγητού στο gate μέσω της εφαρμογής Deliveroo ή από το site deliveroo.nl.

schiphol.nl


Xαίρεσαι να περιμένεις-6

Φωτογραφία: © SHUTTERSTOCK

7. ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΤΗΣ ΖΥΡΙΧΗΣ

Ώρα για σπορ

Ποδήλατο, ρόλερ ή μήπως σκανδιναβικό περπάτημα με ραβδιά σε ειδικά διαμορφωμένα υπαίθρια μονοπάτια; Νοικιάστε τον εξοπλισμό και ξεμουδιάστε κάνοντας τον γύρο του αεροδρομίου της Ζυρίχης. Μετά την άσκηση μπορείτε να νοικιάσετε ντους ή να πάρετε έναν υπνάκο στο Transit Hotel στον πρώτο όροφο του αεροδρομίου. Διαθέτει από ανακλινόμενα κρεβάτια σε χώρο με σεπαρέ μέχρι δίκλινα δωμάτια με τηλεόραση.

Πριν φύγετε: Ρίξτε μια ματιά στα παρασκήνια του αεροδρομίου μέσω οργανωμένου tour (διάρκεια 2 ώρες) ή, αν έχετε περιέργεια, ζητήστε να σας δείξουν πώς γίνεται η συντήρηση αεροσκαφών (διάρκεια 2½ ώρες).

zurich-airport.com

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή