Γεννηματά: Ο κ. Τσίπρας αναζητά τη σωτηρία μέσα από την πόλωση και τον διχασμό

Γεννηματά: Ο κ. Τσίπρας αναζητά τη σωτηρία μέσα από την πόλωση και τον διχασμό

2' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής η Φώφη Γεννηματά. Η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης έκανε γνωστό ότι το κόμμα θα στηρίξει την πρόταση της ΝΔ αναφορικά με την ανάγκη διερεύνησης ευθυνών των σημερινών υπουργών Π. Κουρουμπλή, Α. Ξανθού, και Π. Πολάκη για την υπόθεση Novartis ωστόσο κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία για «στρουθοκαμηλισμό».

«Δεν βρήκε η αξιωματική αντιπολίτευση ούτε μία λέξη να πει για την πηγή γνώσης της πάνω στο ζήτημα, για τους βουλευτές μας που πρώτοι ανακίνησαν το θέμα» είπε χαρακτηριστικά.

«Η κυβέρνηση προσπαθεί να εξοντώσει τους πολιτικούς της αντιπάλους. Ολοι στα μανταλάκια με κατασκευασμένες καταγγελίες, σκιές και ψίθυροι παντού, με τη βοήθεια βέβαια του κίτρινου τύπου, και στο τέλος καμία κατάληξη αλλά η συκοφαντία, πες πες μένει τελικά να αιωρείται. Εμείς με τίποτα δεν θα επιτρέψουμε να μετατρέπει η πολιτική ζωή του τόπου σε ρωμαϊκή αρένα» ανέφερε η κυρία Γεννηματά και συνέχισε:

«Κάποια στιγμή πρέπει να ακουστούν αλήθειες να σταματήσει το φθηνό πολιτικό θέατρο και η εκμετάλλευση των θεσμικών διαδικασιών για μικροπολιτικές σκοπιμότητες. Το έχουμε ξαναδεί αυτό το έργο, τόσες φορές στο παρελθόν. Από το βρώμικο 89 μέχρι σήμερα φαίνεται δυστυχώς ότι τα παθήματα αυτού του τόπου και του πολιτικού συστήματος δεν έχουν γίνει μαθήματα»

Απευθυνόμενη στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα σημείωσε:

«Όσες επιλεκτικές διώξεις και αν μεθοδεύσετε, όσες φορές και αν κλείσετε τα μάτια προκλητικά, απροσχημάτιστα στις δικές σας πράξεις και παραλείψεις δεν θα καταφέρετε να αποφύγετε τις τεράστιες ευθύνες σας. Τα αποτελέσματα της πολιτικής σας είναι ορατά σε όλους τους τομείς της πολιτικής».

«Ο κ. Τσίπρας αναζητά τη σωτηρία μέσα από την πόλωση και τον διχασμό. Είστε μία κυβέρνηση που δεν κυβερνά αλλά αντιπολιτεύεται συστηματικά και κατ επάγγελμα.  Και αυτό δεν το κάνετε πλέον από ανεπάρκεια, ανικανότητα ή απειρία. Γίνεται βάση σχεδίου. Ανοίγετε  μόνο μέτωπα όμως δεν σας βγαίνει τίποτα. Όλα γυρνούν μπούμερανγκ. Όσο πιο γρήγορα φύγετε, τόσο καλύτερα για την Ελλάδα. Ο,τι και να κάνετε η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει» υπογράμμισε.

«Δεν μπορεί η Τουρκία να επιχειρεί να διασύρει το στράτευμα»

Αναφερόμενη στη σύλληψη των δύο στρατιωτικών η Φώφη Γεννηματά τόνισε:

«Η επιθετικότητα της Τουρκίας κλιμακώνεται επικίνδυνα. Παραβιάζει κάθε αρχή διεθνούς δικαίου.  Αγνοεί επιδεικτικά τις αρχές και τις τοποθετήσεις της ΕΕ και με τη σύλληψη των δύο στρατιωτικών αμφισβητούν ευθέως την εθνική μας αξιοπρέπεια».

«Οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί θα πρέπει άμεσα να επιστρέψουν στην πατρίδα μας ασφαλείς. Δεν μπορεί η Τουρκία να χρησιμοποιεί το περιστατικό ως μέσο πίεσης της χώρας μας. Να επιχειρεί να διασύρει το στράτευμα. Η κυβέρνηση δεν πρέπει να υποβαθμίσει το ζήτημα. Απαιτείται ψυχραιμία, εγρήγορση και αποφασιστικότητα» κατέληξε.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή