Ατζέντα

2' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο
Ατζέντα-1

// ΛΟΝΔΙΝΟ //

Βάζοντας χρώμα στο συναίσθημα [Από 21/02 έως 07/05/2018]

H έκθεση «All Too Human: Bacon, Freud and a Century of Painting Life» είναι μια γιορτή αφιερωμένη στους μεγάλους ζωγράφους της Βρετανίας, με κορυφαίους τους Lucian Freud και Francis Bacon, και στο πώς αιχμαλώτισαν με το χρωστήρα εμπειρίες και συναισθήματα. Η Tate Britain συγκεντρώνει σημαντικά έργα δημιουργών διαφορετικών γενεών και καταβολών όπως οι Walter Sickert, Stanley Spencer, Michael Andrews, RB Kitaj, Leon Kossoff, Paula Rego, Jenny Saville, Lynette Yiadom-Boakye κ.ά., για να αφηγηθεί μια συναρπαστική εικαστική ιστορία του 20ού και του 21ου αιώνα. Η έκθεση εξερευνά επίσης τον ρόλο των γυναικών καλλιτεχνών στον παραδοσιακά ανδροκρατούμενο χώρο της ζωγραφικής.

tate.org.uk


Ατζέντα-2

// ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ //

Πρόδρομος και ενωτικός [Έως 21/05/2018]

Λίγοι καλλιτέχνες άσκησαν τόση επιρροή στη ζωγραφική του ευρωπαϊκού μπαρόκ όση ο Peter Paul Rubens (1577-1640). Ωστόσο η έκθεση «Rubens: The Power of Tranformations» στο Städel Museum αποκαλύπτει ακόμα πόσο βαθύς ήταν ο διάλογος του Rubens με τα έργα των προκατόχων του. Αντλώντας έμπνευση από τη γλυπτική της αρχαιότητας, πρόδρομους αλλά και συγχρόνους του ζωγράφους, ο Φλαμανδός συνέχισε το έργο καλλιτεχνών από διαφορετικές εποχές, προσφέροντας την ευκαιρία στον επισκέπτη να δει και να κατανοήσει τους εκπληκτικούς συσχετισμούς που υπάρχουν μεταξύ τους.

staedelmuseum.de


Ατζέντα-3

// ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑ //

ΚΑΛΟ DESIGN ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ [Έως 27/06/2018]

Εξερευνώντας τις μεταβολές που έγιναν στο design μετά την ψηφιακή εποχή, η έκθεση «Designed in California» στο SFMOMA εστιάζει στον σχεδιασμό που έχει στο κέντρο του τον άνθρωπο, διαθέτει κοινωνική συνείδηση και αξιοποιεί τις νέες τεχνολογίες. Oι Καλιφορνέζοι σχεδιαστές από τα ’60s-’70s με τους Ray και Charles Eames έως τη σημερινή Apple, σχεδιάζουν με πολιτική, κοινωνική και περιβαλλοντική ευθύνη, προσβλέποντας σε έναν κόσμο βελτιωμένο και συνδεδεμένο με την τεχνολογία.

sfmoma.org


Ατζέντα-4

// ΒΙΒΛΙΟ //

Γεύσεις του κόσμου  

Προτάσεις από γνωστούς σεφ για το πού να φάτε όταν ταξιδεύετε δεν είναι κάτι νέο. Όμως η ολοκαίνουργια τρίτη έκδοση του οδηγού εστιατορίων «Where Chefs Eat» της

Phaidon με περισσότερα από 4.500 εστιατόρια σε 70 χώρες και 650 από τους καλύτερους σεφ του κόσμου, ανάμεσά τους τους Jason Atherton, Shannon Bennett, Helena Rizzo, Yotam Ottolenghi, Yoshihiro Narisawa, είναι ό,τι πιο ενημερωμένο κυκλοφορεί.

phaidon.com 


Ατζέντα-5

// ΝΑΝΤΟΥ //

Εικόνα ρήξης [Έως 20/03/2018 ]

H 7η Μπιενάλε Bi-City Urbanism / Architecture στην Κίνα διερευνά την ποικιλομορφία στο αστικό περιβάλλον. Το θέμα προβληματίζει όλες τις μεγαλουπόλεις, γι’ αυτό στην έκθεση με τίτλο «Cities Grow in Difference» που παρουσιάζεται στην παλιά πόλη Nantou,  διεθνείς αρχιτέκτονες και καλλιτέχνες μοιράζονται τις σκέψεις τους για τον αστικό πολιτισμό μέσω της τέχνης. Στόχος της Μπιενάλε είναι να προωθήσει παραδείγματα αστικής ανάπτυξης.

biennialfoundation.org

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή