Θεοδωράκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ έκλεινε το μάτι σε αυτούς που μετείχαν στο πάρτι

Θεοδωράκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ έκλεινε το μάτι σε αυτούς που μετείχαν στο πάρτι

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αντιστάθηκε ποτέ στα σκάνδαλα στο χώρο της υγείας, δεν υποστήριξε ποτέ τη μείωση της σπατάλης και τον έλεγχο της φαρμακευτικής δαπάνης. Έκλεινε το μάτι σε αυτούς που μετείχαν στο πάρτι λέγοντας: κανένας έλεγχος, καμία περικοπή πουθενά. Δηλαδή, ζήτω η σπατάλη»  ανέφερε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης κατά την ομιλία του στη Βουλή στη συζήτηση επί της προτάσεως που κατέθεσε η ΝΔ για τη σύσταση ειδικής Επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης, αναφορικά με την ανάγκη διερεύνησης πιθανόν ευθυνών των σημερινών υπουργών Π. Κουρουμπλή, Α. Ξανθού, και Π.Πολάκη.

«Ο κ.Τσίπρας, στην πρώτη γραμμή, δήλωνε τον Νοέμβριο του 2013, ότι τα γενόσημα είναι φάρμακα αμφίβολης ποιότητας. Δεν είστε, λοιπόν, αθώοι του αίματος. Σας βόλευε το καθεστώς, γιατί όλοι κέρδιζαν, κάποιοι χρήματα, κάποιοι ψήφους και κάποιοι ίσως και τα δύο» σημείωσε ο κ. Θεοδωράκης και συνέχισε:

«Κάθε χρόνο πληρώνουμε για εισαγωγές φαρμάκων περισσότερα από 2 δις όταν για εισαγωγές αυτοκινήτων πληρώνουμε λιγότερα από 1 δις. Αυτοκινητοβιομηχανίες όμως δεν έχουμε ενώ έχουμε 28 ελληνικές εταιρίες που παράγουν φάρμακα, που επενδύουν στην Ελλάδα».

«Τα διχαστικά "αυτοί οι προδότες", "ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουνε" που έλεγαν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ – και ο σημερινός πρωθυπουργός – το 2014 και 2015 βρίσκει μιμητές σήμερα ανάμεσα στους αντιπάλους της κυβέρνησης. Αυτό οδηγεί σε ένα νέο φαύλο κύκλο μίσους. Ο διχαστικός – συγκρουσιακός πολιτικός λόγος απειλεί τη χώρα και την οικονομία, και το λέω εγώ που για 3 χρόνια εισέπραξα όλη τη βρωμιά των fake news των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Και τότε όμως, όπως και τώρα, λέω "δεν θα μοιάσω στο τέρας που πολεμάω"», υπογράμμισε.

«Πάμε λοιπόν να τα διερευνήσουμε όλα. Γιατί όσοι άσκησαν ή ασκούν εξουσία δεν είναι υπεράνω ελέγχου. Εσείς, όμως, κρύβεστε πίσω από την παραγραφή και πάτε να κλείσετε την υπόθεση άρον-άρον. Ούτε μάρτυρες, ούτε καταθέσεις, ούτε αποδεικτικά στοιχεία. Μόνο σκιές. Εμείς επιμένουμε. Πλήρης έρευνα για όλους και για όλα. Γιατί σε λίγο – αν συνεχίσουμε το χορό των παραγραφών – ο κόσμος θα ακούει "προανακριτική" και θα ξεσπάει σε γέλια» κατέληξε.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή