ΕΛΛΑΔΑ

Παρουσίαση του αφιερωματικού τόμου «Βαρθολομαίος - Αποστολή και Όραμα»

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου, των Μητροπολιτών-μελών της Αγίας και Ιεράς Συνόδου, Ιεραρχών του Θρόνου, και ενός πολυπληθούς ακροατηρίου πραγματοποιήθηκε στο απόγευμα της Πέμπτης, 8 Μαρτίου, στο Σισμανόγλειο Μέγαρο του Γενικού Προξενείου της Ελλάδος στην Κωνσταντινούπολη, η παρουσίαση της ελληνικής έκδοσης του αφιερωματικού τόμου με τίτλο «Βαρθολομαίος - Αποστολή και Όραμα», του Αρχιδιακόνου του Οικουμενικού Θρόνου και καθηγητή π. Ιωάννη Χρυσαυγή. Την ελληνική έκδοση προλογίζουν ο Πάπας Φραγκίσκος και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπιος Παυλόπουλος.

Στο βιβλίο σκιαγραφείται η προσωπικότητα και η πορεία της πατριαρχίας του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου. Περιλαμβάνονται, επίσης, σε ξεχωριστή ενότητα, υπό τον τίτλο «Τιμής ένεκεν», κείμενα σημαντικών διεθνών προσωπικοτήτων, που απευθύνουν λόγο τιμής, αβροφροσύνης και εκτίμησης προς το πρόσωπο του Οικουμενικού Πατριάρχη, μεταξύ των οποίων ο επίτιμος Πάπας Βενέδικτος και οι πρώην αντιπρόεδροι των ΗΠΑ  Τζό Μπάιντεν και Αλ Γκορ.

Στην ομιλία του, με την οποία έκλεισε την εκδήλωση, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος,  εξέφρασε λόγους ευχαριστίας, λέγοντας: «Τίποτε, Τιμιώτατοι αδελφοί και προσφιλέστατα τέκνα εν Κυρίω, δι᾿ ημάς τους πιστούς χριστιανούς, δεν είναι ιδικόν μας ατομικόν κατόρθωμα, τα πάντα είναι δώρον της αφάτου φιλανθρωπίας του Θεού, της Θείας χάριτος, εν τη κοινωνία της Εκκλησίας».

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ