Αθώος δηλώνει ο Δανός εφευρέτης – δολοφόνος

Αθώος δηλώνει ο Δανός εφευρέτης – δολοφόνος

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ. Αθώος δήλωσε χθες ενώπιον του δικαστηρίου ο Δανός εφευρέτης Πέτερ Μάντσεν κατά την πρώτη ημέρα της δίκης για τη δολοφονία της Σουηδής δημοσιογράφου Κιμ Γουόλ.

Ο Μάντσεν βρίσκεται αντιμέτωπος με τις βαρύτατες κατηγορίες της δολοφονίας και διαμελισμού της Γουόλ κατά συρροήν με σεξουαλική κακοποίηση. Ο κατηγορούμενος αρνήθηκε χθες τις κατηγορίες της δολοφονίας και της σεξουαλικής κακοποίησης, ενώ παραδέχθηκε πως διαμέλισε το σώμα της άτυχης δημοσιογράφου και εγκατέλειψε τα μέλη της στη θάλασσα. Η συνήγορος του Μάντσεν ισχυρίστηκε ενώπιον του εισαγγελέα πως «ο κατηγορούμενος αρνείται τη σκοπούμενη ανθρωποκτονία εν βρασμώ ψυχικής ορμής, αλλά παραδέχεται πως παραβίασε τον νόμο για την απρεπή μεταχείριση νεκρού». Στην κατάθεσή του, ο Μάντσεν περιέγραψε την κατάσταση που επικρατούσε εκείνη την τραγική ημέρα του Αυγούστου, λέγοντας πως ο ίδιος δεν μπορούσε να ανοίξει την καταπακτή του υποβρυχίου ώστε να πλησιάσει τη Γουόλ κατά τη διάρκεια προβλήματος που ανέκυψε με την ατμοσφαιρική πίεση μέσα στο υποβρύχιο. Ο Μάντσεν δήλωσε πως, όταν κατάφερε να ανοίξει την καταπακτή, αντίκρισε το «άψυχο» σώμα της Γουόλ και προσπάθησε να προσφέρει τις πρώτες βοήθειες. Ωστόσο, λίγο μετά σταμάτησε ώστε να σώσει τον εαυτό του, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «υπήρχε κίνδυνος να προκληθούν δύο θάνατοι στο υποβρύχιο».

Ο εισαγγελέας δήλωσε πως η ψυχιατρική έρευνα που είχε διαταχθεί για τον 47χρονο Δανό κατέδειξε πως πρόκειται για έναν ευφυή άνθρωπο με «ψυχοπαθητικές τάσεις που δεν διαθέτει ενσυναίσθηση ή αισθήματα ενοχής». Η κατηγορούσα αρχή πιθανότατα θα επιδιώξει να επιβληθεί στον Μάντσεν ισόβια κάθειρξη, η πιο σοβαρή ποινή που προβλέπεται υπό το Ποινικό Δίκαιο της Δανίας. Κατά τον εισαγγελέα, ο Μάντσεν δολοφόνησε τη Γουόλ ώστε να ικανοποιήσει τις σαδιστικές σεξουαλικές φαντασιώσεις του, σενάριο που ενισχύεται από τα μέσα τέλεσης του εγκλήματος που βρέθηκαν στο υποβρύχιο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή