Εναρξη Παραολυμπιακών, χωριστά Β. και Ν. Κορέα

Εναρξη Παραολυμπιακών, χωριστά Β. και Ν. Κορέα

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τη συμμετοχή 570 αθλητών και αθλητριών από 49 χώρες αρχίζουν σήμερα στην Πιονγκτσάνγκ οι Παραολυμπιακοί Αγώνες. Στη σημερινή τελετή έναρξης δεν θα βρεθούν κάτω από την ίδια σημαία η Βόρεια με τη Νότια Κορέα, καθώς οι δύο χώρες αποφάσισαν, σε αντίθεση με τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς, να μπουν χωριστά στο στάδιο. Τη χώρα μας θα εκπροσωπήσει ο Κωνσταντίνος Πετράκης, στο άθλημα της παραολυμπιακής χιονοσανίδας. Η αποστολή της Β. Κορέας αποτελείται από 24 άτομα. Υπάρχουν έξι αθλητές των παραολυμπιακών αθλημάτων αλλά μόνο δύο από αυτούς, οι Κιμ Σιον Τζονγκ και Μα Τσολ Γιου, θα αγωνιστούν. Θα είναι η πρώτη φορά που αθλητές από αυτή τη χώρα παίρνουν μέρος σε Παραολυμπιακούς.

Κατά την τελετή υποδοχής οι εκπρόσωποι της Β. Κορέας έκαναν δώρο στο Ολυμπιακό Πάρκο ένα παραδοσιακό κορεατικό βάζο και παρακολούθησαν μια χορευτική παράσταση που δόθηκε προς τιμήν τους.

Οι δύο χώρες δεν θα μπουν μαζί στην τελετή έναρξης και, σύμφωνα με δημοσιεύματα ξένων ΜΜΕ, η βασική αιτία ήταν η σημαία καθώς η Β. Κορέα ήθελε να περιλαμβάνεται σε αυτή και η αμφισβητούμενη βραχονησίδα Ντόκντο, αλλά κάτι τέτοιο δεν το επέτρεψε η Διεθνής Παραολυμπιακή Επιτροπή.

Η διοργάνωση θα διαρκέσει 10 ημέρες και οι αθλητές θα πάρουν μέρος σε 670 αθλήματα. Το ενδιαφέρον των φίλαθλων γι’ αυτή τη διοργάνωση είναι αυξημένο. Εχουν πωληθεί 275.000 εισιτήρια, δηλαδή το 89% του συνόλου. «Οι κάτοικοι της χώρας μας δεν θέλουν να τελειώσει αυτή η αθλητική γιορτή που άρχισε με τους Ολυμπιακούς. Γνωρίζουν, όμως, ότι οι Παραολυμπιακοί αποτελούν την τελευταία ευκαιρία για να παρακολουθήσουν συναρπαστικά αγωνίσματα», δηλώνουν οι διοργανωτές.

Και σε αυτούς τους Αγώνες δεν θα πάρει μέρος ρωσική αποστολή. Οι Ρώσοι έχουν το δικαίωμα να αγωνιστούν αλλά όχι με τη σημαία της χώρας τους. Οι Χειμερινοί Παραολυμπιακοί της Ν. Κορέας αποτελούν τη μεγαλύτερη σε αριθμό συμμετοχών διοργάνωση στην ιστορία του θεσμού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή