Ευρωλίγκα – Ολυμπιακός: ­­«Υπουλο παιχνίδι με επικίνδυνη ομάδα»

Ευρωλίγκα – Ολυμπιακός: ­­«Υπουλο παιχνίδι με επικίνδυνη ομάδα»

2' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Καλύτερες προδιαγραφές για να μετρήσει τη 18η νίκη, στην 25η αγωνιστική της Ευρωλίγκας, δεν θα μπορούσαν να διαμορφωθούν για τον Ολυμπιακό στον σημερινό αγώνα (21.00) με την Μπάμπεργκ, στο ΣΕΦ, αν και ο τεχνικός του Γιάννης Σφαιρόπουλος τόνισε ότι υπάρχει υψηλός βαθμός επικινδυνότητας. Οι «ερυθρόλευκοι» προέρχονται από τη σπουδαία επικράτηση στο ΟΑΚΑ, έχουν προκριθεί στα πλέι οφ της διοργάνωσης, η εξασφάλιση του πλεονεκτήματος έδρας μπορεί να γίνει μόνο με εντός έδρας νίκες και είναι το φαβορί απέναντι στην Μπάμπεργκ που θα έχει στον πάγκο της για πρώτη φορά τον αντικαταστάτη του Αντρέα Τρινκέρι, Λούκα Μπιάνκι. Η γερμανική ομάδα δεν έχει ουσιαστικό κίνητρο, εκτός από το γόητρό της και τη θέληση των παικτών να δείξουν την αξία τους στον νέο προπονητή, ενόψει της επόμενης περιόδου, καθώς βρίσκεται στη 13η θέση (9-15) και έχει αποκλειστεί.

Ο Σφαιρόπουλος ανησυχεί περισσότερο για πιθανό εφησυχασμό των παικτών λόγω των θετικών προϋποθέσεων που έχουν δημιουργηθεί και δεν θέλει να δοθούν… δικαιώματα στους φιλοξενουμένους. Ο Ολυμπιακός έχει ηττηθεί δύο φορές από την Μπάμπεργκ, στα 7 τελευταία παιχνίδια.

«Εχουμε ένα ύπουλο παιχνίδι με μια πολύ καλή ομάδα, η οποία ενώ παίζει πολύ καλά δεν έχει πάρει τα αποτελέσματα που της αξίζουν. Κέρδισε τα πρώτα δύο εκτός έδρας παιχνίδια της σεζόν και από τότε μετράει 9 σερί ήττες, αυτό σε συνδυασμό με την αλλαγή προπονητή καθιστά το παιχνίδι πολύ επικίνδυνο. Θα έχουν μεγάλο κίνητρο. Εχουμε επιστήσει την προσοχή των παικτών. Η δική μας ετοιμότητα είναι πολύ σημαντική».

Το πρόγραμμα της 25ης αγωνιστικής θα ολοκληρωθεί με τους αγώνες ΤΣΣΚΑ – Μάλαγα, Ζαλγκίρις – Φενερμπαχτσέ και Μπαρτσελόνα – Ερυθρός Αστέρας.

Με κόσμο ο Αρης

Το ΑΣΕΑΔ εξέδωσε χθες την απόφαση σχετικά με την προσφυγή που κατέθεσε η ΚΑΕ Αρης για την τιμωρία που της είχε επιβάλει ο αθλητικός δικαστής του ΕΣΑΚΕ, μετά τα όσα είχαν γραφτεί από τους διαιτητές στο φύλλο αγώνος στην αναμέτρηση με το Λαύριο. Ετσι το πρόστιμο μειώθηκε στα 1.000 ευρώ από 3.500, ενώ διεγράφη η τιμωρία κεκλεισμένων των θυρών για το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, και το μεγάλο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης θα διεξαχθεί με κόσμο.

• Ρεαλιστική παραδοχή για το σαφές προβάδισμα πρόκρισης που έχει η Νίμπουρκ, ενόψει του δεύτερου αγώνα στην Τσεχία, αλλά και αυτοπεποίθηση ότι μπορεί να γίνει ανατροπή, εφόσον υπάρξει θεαματική αμυντική βελτίωση, συνθέτουν τα συμπεράσματα της ΑΕΚ για την ήττα, με διαφορά 10 πόντων, στον πρώτο αγώνα της φάσης των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ.

«Είναι δύσκολο, αλλά στον αθλητισμό τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο. Είμαστε στο μείον δέκα από την πρόκριση και απομένει ένα παιχνίδι για να δώσουμε ό,τι έχουμε ψυχολογικά και να αντιμετωπίσουμε το παιχνίδι τους πιο έξυπνα. Αν δεν πιστεύουμε ότι όλα γίνονται, ας μην πάμε στην Τσεχία…» τόνισε ο αρχηγός της ΑΕΚ, Ντούσαν Σάκοτα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή