ΚΟΣΜΟΣ

Anadolu: Οι ΗΠΑ αρνούνται την ανάπτυξη του 6ου Στόλου για την προστασία της Exxon

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

«Το αμερικανικό Πεντάγωνο αρνείται τους ισχυρισμούς πως οι ναυτικές δυνάμεις των ΗΠΑ αναπτύχθηκαν στην Ανατολική Μεσόγειο για να προσφέρουν προστασία στις έρευνες για εξόρυξη που πραγματοποιεί η Exxon», σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο Anadolu.

Όπως αναφέρει το Anadolu, το οποίο δημοσιεύει γραπτή δήλωση στο τουρκικό πρακτορείο του Αμερικανού εκπροσώπου, Τζόνι Μάικλ,  «Οι ισχυρισμοί ότι ο έκτος Στόλος βρίσκεται στην Ανατολική Μεσόγειο για να προστατέψουν την ExxonMobil, δεν αληθεύουν».

«Το πλοίο αμφίβιων επιχειρήσεων που μεταφέρει ελικόπτερα και αεροσκάφη καθέτου προσγείωσης και απογείωσης «Iwo Jima» και η 26η μονάδα Πεζοναυτών αυτή την περίοδο διεξάγουν μία προγραμματισμένη στρατιωτική ανάπτυξη στον χώρο επιχειρήσεων του 6ου Στόλου».

Το Anadolu, επίσης φιλοξενεί μία δήλωση από άλλον αξιωματικό του αμερικανικού Πενταγώνου, ο οποίος θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, και που επίσης επιβεβαιώνει, σύμφωνα με του τουρκικό πρακτορείο πως η ανάπτυξη του αμερικανικού στόλου στην Ανατολική Μεσόγειο  ήταν προγραμματισμένη.

 

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ