Παρέμβαση Μητσοτάκη για δηλώσεις Φωτήλα ζητεί η Συνομοσπονδία Αναπήρων

Παρέμβαση Μητσοτάκη για δηλώσεις Φωτήλα ζητεί η Συνομοσπονδία Αναπήρων

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επείγουσα επιστολή προς τον πρόεδρο της ΝΔ Κ. Μητσοτάκη απέστειλε η ΕΣΑμεΑ, για τις απαράδεκτες, όπως τις χαρακτηρίζει,  δηλώσεις του βουλευτή του κόμματος Ιάσωνα Φωτήλα σε τηλεοπτική εκπομπή.

Όπως αναφέρεται στην επιστολή, ο κ. Φωτήλας έκρινε τον διορισμό ενός υποδιοικητή Νοσοκομείου στη βάση της αναπηρίας του. Με έντονο τρόπο επαναλάμβανε ξανά και ξανά ότι λόγω της αναπηρίας του δεν έχει τη δυνατότητα να διοικήσει. Από τη μια πλευρά έδειξε καταπληκτική άγνοια αναφορικά με τα ποσοστά αναπηρίας, τι σημαίνουν κλπ.

Αναπαρήγαγε διαδεδομένες ανακρίβειες- καθώς η αναπηρία, η οποιαδήποτε νόσος, ψυχική διαταραχή κλπ. ΔΕΝ είναι λόγος αποκλεισμού από την εργασία. Το δυστυχέστερο, ουσιαστικότερο αλλά και πιο επικίνδυνο όμως ήταν οι δηλώσεις του περί «ικανότητας» ή «ανικανότητας» ενός ατόμου με αναπηρία. (…)

Παράλληλα, και εκτός από τις ρατσιστικές δηλώσεις, ο βουλευτής επιτέθηκε και στα «οφέλη» που έχουν τα άτομα με αναπηρία με σκωπτικό τρόπο. Τα ελάχιστα δηλαδή ευεργετήματα που δίνει η Πολιτεία, σε μια μικρή μερίδα ατόμων με αναπηρία, ως ελάχιστο και καθόλου αναλογικό μέσο για να καλυφθούν τα μεγάλα κόστη που επιφέρει η Αναπηρία.

Η ΕΣΑμεΑ ζητά από τον Κ. Μητσοτάκη να παρέμβει προσωπικά ώστε ο βουλευτής του κόμματός του να ανακαλέσει άμεσα και δημόσια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή