Οργισμένη αντίδραση Ερντογάν για Moody’s με αναφορά στην Ελλάδα

Οργισμένη αντίδραση Ερντογάν για Moody’s με αναφορά στην Ελλάδα

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την οργισμένη αντίδραση Ερντογάν προκάλεσε η υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Τουρκίας από τον οίκο Moody's. Μάλιστα με αφορμή την υποβάθμιση βρήκε ευκαιρία να «τα βάλει» και με την Ελλάδα λόγω της πρόσφατης αναβάθμισης του ελληνικού αξιόχρεου από τον οίκο αξιολόγησης.

«Πείτε μας με ποια μέτρα και ποια σταθμά μας υποβαθμίσατε. Οι γείτονές μας έχουν καταποντιστεί, είναι εξαντλημένοι. Σας ξέρουμε καλά», είπε μεταξύ άλλων ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Παράλληλα, τουρκικά μέσα ενημέρωσης στο πλαίσιο προπαγάνδας τους υπέρ του Τούρκου προέδρου και σχολιάζοντας την υποβάθμιση αναφέρουν ότι «η σχετική έκθεση γράφτηκε με τη βοήθεια του Φετουλάχ Γκιουλέν».

Χαρακτηριστική η ανάρτηση αρθρογράφου στην «Daily Sabah» με τίτλο «Η αγάπη της Moody's για τον Φετουλάχ Γκιουλέν». Στο κείμενο αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι η έκθεση συντάχθηκε στο γραφείο του Γκιουλέν και ότι «ο στόχος της έκθεσης δεν είναι να απεικονίσει την τουρκική οικονομία αλλά να παραποιήσει τα στοιχεία». 

Σημειώνεται ότι η πιστοληπτική αξιολόγηση της Τουρκίας υποβαθμίστηκε κατά μία βαθμίδα στο Ba2.

Ο οίκος Moody's επικαλέστηκε τη συνεχιζόμενη αποδυνάμωση των οικονομικών και πολιτικών θεσμών της, καθώς και τον αυξημένο κίνδυνο από το διευρυμένο έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή