Καλιφόρνια: Τέσσερις νεκροί σε κλινική για βετεράνους, μετά από ολοήμερη ομηρία

Καλιφόρνια: Τέσσερις νεκροί σε κλινική για βετεράνους, μετά από ολοήμερη ομηρία

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τέσσερις άνθρωποι, τρεις γυναίκες και ο ένοπλος που τις κρατούσε υπό ομηρία, βρέθηκαν νεκροί μέσα σε μια κλινική για βετεράνους στην Καλιφόρνια αργά το βράδυ της Παρασκευής, ανακοίνωσε η αστυνομία, εξέλιξη που σήμανε το τραγικό τέλος της ολοήμερης ομηρείας και της πολιορκίας στην εγκατάσταση αυτή για πρώην στελέχη των ένοπλων δυνάμεων — ηλικιωμένους, ανάπηρους ή ανθρώπους με ψυχικά προβλήματα εξαιτίας των εμπειριών τους.

Eνα μέλος της πολιτειακής Γερουσίας είχε δηλώσει νωρίτερα σε δημοσιογράφους πως ο ένοπλος νοσηλευόταν στην κλινική Pathway Home, που προσφέρει επίσης φροντίδα σε πρώην στρατιωτικούς με σύνδρομο μετατραυματικού στρες (PTSD), ενώ τα θύματα εργάζονταν για την κλινική.

«Πρόκειται για μια τραγική είδηση που ήλπιζα να μην μοιραστώ στο κοινό», είπε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας της Καλιφόρνια. 

Στις εγκαταστάσεις όπου σημειώθηκε το περιστατικό ζουν περίπου 1.000 άτομα και πρόκειται για τον μεγαλύτερο οίκο βετεράνων στις ΗΠΑ. Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάκρεια του περιστατικού, μέτρα ασφαλείας είχαν ληφθεί τόσο για το προσωπικό όσο και για τους ένοικους των εγκαταστάσεων. 

Ο δράστης περπάτησε στο κτίριο Pathway Home με ένα τυφέκιο κατά τη διάρκεια ενός πάρτι για έναν από τους υπαλλήλους, σύμφωνα με τον Larry Kamer, σύζυγο ενός από τους διαχειριστές του προγράμματος, ο οποίος δήλωσε μάλιστα ότι μίλησε στη γυναίκα του τηλεφωνικά κατά τη διάρκεια της ομηρίας. 

Πηγή: REUTERS

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή