Τσαβούσογλου: Η τουρκική δικαιοσύνη θα κρίνει τι κρύβεται πίσω από την υπόθεση των δύο στρατιωτικών

Τσαβούσογλου: Η τουρκική δικαιοσύνη θα κρίνει τι κρύβεται πίσω από την υπόθεση των δύο στρατιωτικών

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανοιχτό το ενδεχόμενο οι δύο Ελληνες στρατιωτικοί να πέρασαν εσκεμμένα τα σύνορα με την Τουρκία άφησε σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Die Zeit, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου. 

Ερωτηθείς για το πότε θα αφήσουν τους δύο Ελληνες στρατιωτικούς να επιστρέψουν, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, δήλωσε ότι εφόσον οι δύο στρατιωτικοί πέρασαν παράνομα τα σύνορα, πρόκειται για μια υπόθεση που θα διαλευκάνει η τουρκική δικαιοσύνη. 

«Εισαγγελείς και δικαστές πρέπει να μάθουν τι κρύβεται πίσω από αυτή την υπόθεση. Εγινε κατά λάθος η εσκεμμένα; Θέλουν να είναι σίγουροι», είπε χαρακτηριστικά, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο οι δύο αξιωματικοί να πέρασαν εσκεμμένα τα σύνορα.

Σχετικά με το ενδεχόμενο ανταλλαγής των δύο Ελληνών στρατιωτών με τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς που βρίσκονται στην Ελλάδα αιτούμενοι πολιτικό άσυλο μετά την απόπειρα πραξικοπήματος πήγαν στην Ελλάδα και ζήτησαν άσυλο, ο κ. Τσαβούσοβλου το αποκλείει.

«Οχι δεν θέλουμε τέτοια συμφωνία.. Άλλωστε τους Ελληνες στρατιώτες δεν τους συλλάβαμε στην Ελλάδα αλλά σε τουρκικό έδαφος», ανέφερε. 

Τέλος, για τους Τούρκους πιλότους υπογράμμισε ότι «την έκδοση τους την ζητήσαμε από την Ελλάδα εδώ και πολύ καιρό». 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή