«Πονοκέφαλος» για τον Αμερικανό πρόεδρο η αγωγή της Στ. Ντάνιελς

«Πονοκέφαλος» για τον Αμερικανό πρόεδρο η αγωγή της Στ. Ντάνιελς

2' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Νέο νομικό μέτωπο έχει ανοίξει με στόχο τον πρόεδρο Τραμπ ύστερα από την αγωγή που κατέθεσε η πρώην πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς, διεκδικώντας το δικαίωμα να διηγείται την ερωτική σχέση που είχε με τον Ντόναλντ Τραμπ το 2006-07, παρότι έλαβε 130.000 δολάρια για να μην αποκαλύψει λεπτομέρειες.

Παρότι η υπόθεση μοιάζει επουσιώδης, κάθε νομικός της Ουάσιγκτον θυμάται ότι μία τέτοια αγωγή για σεξουαλική παρενόχληση από την Πόλα Τζόουνς είχε προσφέρει την αφορμή για άσκηση δίωξης για ψευδορκία εναντίον του τότε προέδρου των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον.

Αν η προσφυγή της Στόρμι Ντάνιελς δεν απορριφθεί από τη Δικαιοσύνη, ο Ντόναλντ Τραμπ και ο συνήγορός του, Μάικλ Κοέν, μπορεί να υποχρεωθούν να καταθέσουν ενόρκως.

Η αγωγή της Στόρμι Ντάνιελς μπορεί ακόμη να προσφέρει στοιχεία εις βάρος του Ντόναλντ Τραμπ στην εισαγγελία, στο πλαίσιο εκκρεμούς υπόθεσης υπέρβασης του ορίου προεκλογικών δαπανών, όπως εξηγούν σε εκτενές άρθρο τους οι New York Times.

Η πλευρά Τραμπ σημείωσε μία νίκη την Πέμπτη, όταν δικαστήριο της Ουάσιγκτον εξέδωσε προσωρινά ασφαλιστικά μέτρα κατά της Ντάνιελς, απαγορεύοντας στην πρώην πορνοστάρ να μιλάει δημόσια για τη σχέση της με τον σημερινό πρόεδρο των ΗΠΑ. Δικαστήριο του Λος Αντζελες –όπου κατετέθη η αγωγή της Ντάνιελς– καλείται τώρα να αποφασίσει εάν η Ντάνιελς θα υποχρεωθεί να επιστρέψει σε δικαστήριο επιδιαιτησίας, το οποίο θα εκδώσει συμβιβαστική απόφαση, ή θα επιτρέψει την εκδίκαση της υπόθεσης από την αστική δικαιοσύνη, όπου ο πρόεδρος Τραμπ και ο Κοέν να είναι υποχρεωμένοι να καταθέσουν ενόρκως. Ο καθηγητής Νομικής του Πανεπιστημίου Τζόρτζταουν, Ντέιβιντ Σούπερ, εξηγεί ότι εάν η προσφυγή εκδικασθεί από αστικό δικαστήριο, η υπόθεση μπορεί πολύ εύκολα να ξεφύγει από τα στενά όρια της αγωγής της κ. Ντάνιελς. «Αν η υπόθεση επεκταθεί, ο Ντόναλντ Τραμπ μπορεί να κληθεί να απαντήσει ενόρκως σε ερωτήσεις γύρω από τη σεξουαλική ζωή του, όπως ακριβώς έγινε και με την πλούσια ερωτική ζωή του Μπιλ Κλίντον κατά την κατάθεση της υπόθεσης Πόλα Τζόουνς», λέει ο κ. Σούπερ.

Το συμφωνητικό

Νομικοί εξέφρασαν την έκπληξή τους για το εύρος του ιδιωτικού συμφωνητικού το οποίο υπέγραψε η Ντάνιελς, υποσχόμενη να μη μνημονεύσει το παραμικρό για την ερωτική σχέση της με τον σημερινό πρόεδρο των ΗΠΑ. Πέρα από την ερωτική σχέση, το συμφωνητικό εμπιστευτικότητας που υπέγραψε η Ντάνιελς απαγορεύει στην πρώην πορνοστάρ να κάνει οτιδήποτε θα μπορούσε να «πλήξει, έστω και έμμεσα, τον κ. Τραμπ».

Η Στόρμι Ντάνιελς ισχυρίζεται πως γνώρισε τον Ντόναλντ Τραμπ σε τουρνουά γκολφ για διασημότητες το 2006, για να συνάψει ερωτική σχέση μαζί του. Ο Τραμπ φέρεται να υποσχέθηκε στην Ντάνιελς ότι θα της έβρισκε θέση στη δημοφιλή τηλεοπτική σειρά ριάλιτι «Ο ασκούμενος» (The Apprentice) του δικτύου NBC και ότι θα της προσέφερε διαμέρισμα – μεζονέτα. Στενός φίλος της Ντάνιελς, ο Κιθ Μιούνιαν, επιβεβαίωσε τις λεπτομέρειες αυτές σε συνέντευξή του την περασμένη εβδομάδα, λέγοντας ότι υπήρξε αυτήκοος μάρτυρας της υπόσχεσης του Τραμπ να της αγοράσει μεζονέτα. Ο Ντόναλντ Τραμπ αρνείται ότι είχε σχέση με την Ντάνιελς.

Ο συνήγορος της Στόρμι Ντάνιελς, Μάικλ Αβενάτι, υποστηρίζει ότι το ιδιωτικό συμφωνητικό δεν έχει ισχύ, καθώς δεν υπεγράφη από τον ίδιο τον Ντόναλντ Τραμπ αλλά από εκπρόσωπό του. Με τον ισχυρισμό αυτό συμφωνεί ο καθηγητής Νομικής κ. Σούπερ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή