Ο ΔΗΚΤΗΣ (10/03/18)

2' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Σπηλιωτόπουλος στη θέση Κουτεντάκη

Ο Κωνσταντίνος Σπηλιωτόπουλος, πρώην αναπληρωτής προϊστάμενος της Γενικής Διεύθυνσης Μισθών του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους και νυν συνταξιούχος του ελληνικού Δημοσίου, θα αντικαταστήσει στη θέση του γενικού γραμματέα Δημοσιονομικής Πολιτικής τον Φραγκίσκο Κουτεντάκη μετά τον διορισμό του τελευταίου ως συντονιστή του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή. Η τοποθέτηση έγινε με απόφαση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου. Ο κ. Σπηλιωτόπουλος ήταν έως τώρα συμβουλος του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Γιώργου Χουλιαράκη, με τον οποίο θα εξακολουθήσει να συνεργάζεται, προφανώς, από τη νέα του θέση. Πάντως, η διάρκεια της θητείας του θα είναι σύντομη, ενόψει της τοποθέτησης των νέων γενικών γραμματέων των υπουργείων, πενταετούς θητείας, που προβλέπεται στο πλαίσιο του μνημονίου.

«Στόχος είναι να μην υπάρχουν φορολογικοί παράδεισοι»

Στόχος δεν είναι να υπάρχουν λίστες με φορολογικούς παραδείσους, αλλά να μην υπάρχουν φορολογικοί παράδεισοι, υποστηρίζει το ΥΠΟΙΚ, απαντώντας στα επικριτικά σχόλια για την έξοδο του Παναμά από τη σχετική λίστα της Ε.Ε. και με την ψήφο του Ευκλείδη Τσακαλώτου. Στην ανακοίνωσή του, το ΥΠΟΙΚ υποστηρίζει πως απεντάχθηκαν από τη λίστα οκτώ χώρες, καθώς η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διαπίστωσε τη διάθεση των Αρχών τους να συμμορφωθούν και να συνεργαστούν. Η απένταξή τους, με βάση τη γνωμοδότηση της Κομισιόν, εγκρίθηκε ομόφωνα από τους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Αρνητική ήταν η δικαστική απόφαση για την «Επίλεκτος»

Eφεση ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Αθηνών άσκησε η εισηγμένη εταιρεία «Επίλεκτος» στην απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών.Η υπόθεση αφορά το αίτημα της εισηγμένης κλωστοϋφαντουργικής εταιρείας για συμφωνία εξυγίανσης, σύμφωνα με το άρθρο 106β του ν.3588/2007. Η εταιρεία ζητούσε άμεση επικύρωση της συμφωνίας, που προβλέπει, μεταξύ άλλων, τη ρύθμιση του συνόλου των δανειακών υποχρεώσεων έως και τις 31 Δεκεμβρίου 2035 και χρηματοδότηση της εταιρείας για κεφάλαιο κίνησης.

Η καλύτερη λύση είναι η καλύτερη οργάνωση

Ο βουλευτής της Ν.Δ. Θ. Φορτσάκης, με ερώτησή του προς τους υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας, ζητεί να παραμείνει στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους η Γενική Διεύθυνση Χορήγησης Συντάξεων Δημοσίου Τομέα. Δηλαδή, κατά τον βουλευτή, θα πρέπει να διατηρηθεί η γενική διεύθυνση στο ΓΛΚ, ενώ οι δημόσιοι υπάλληλοι πληρώνουν πλέον εισφορές στον ΕΦΚΑ και συνταξιοδοτούνται από αυτόν. Το πρόβλημα θα λυθεί, κι αυτό πρέπει να ζητεί η αντιπολίτευση, με την καλύτερη οργάνωση του ΕΦΚΑ και όχι με τη διατήρηση μιας γενικής διεύθυνσης σε έναν άσχετο πλέον με τη συνταξιοδότηση φορέα, όπως το ΓΛΚ.

Μνημόνιο συνεργασίας ΑΔΜΗΕ και ΔΕΔΔΗΕ

Μνημόνιο συνεργασίας για τον συντονισμό δράσεων με στόχο τη διασφάλιση της ευστάθειας των δικτύων διανομής και συστήματος, λόγω της μεγάλης διείσδυσης των ΑΠΕ, αξιοποιώντας τις δυνατότητες της ψηφιοποίησης των λειτουργιών τους, υπέγραψαν χθες ο ΑΔΜΗΕ και ο ΔΕΔΔΗΕ. Οι δύο Διαχειριστές θα διερευνήσουν δυνατότητες συνεργασίας στον σχεδιασμό και στην ανάπτυξη του συστήματος μεταφοράς και του δικτύου διανομής. Βραχυπρόθεσμα, προτείνονται η ανταλλαγή δεδομένων παραγωγής και κατανάλωσης για την πρόβλεψη των ροών ισχύος στους υποσταθμούς, η ανταλλαγή πληροφοριών για τη δυνατότητα ένταξης μονάδων και τις προγραμματισμένες διακοπές για συντήρηση, και η σύνταξη μελετών για τον προσδιορισμό πιθανών προβλημάτων είτε στο σύστημα μεταφοράς είτε στο δίκτυο διανομής. Οι Διαχειριστές θα μπορούν, αξιοποιώντας τις δυνατότητες ψηφιοποίησης, να ανταλλάσσουν δεδομένα σε πραγματικό χρόνο φορτίου και παραγωγής, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τον ακριβέστερο υπολογισμό των περιθωρίων ευστάθειας τάσης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή