Χρυσό μετάλλιο η Κορακάκη

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κάτι από… Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο θύμισε ο αγώνας της Άννας Κορακάκη στην πρώτη διοργάνωση για το παγκόσμιο κύπελλο που ολοκληρώθηκε στη Γουαδαλαχάρα, στο Μεξικό. Η χρυσή Ολυμπιονίκης κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο σπορ πιστόλι (25 μ.) και ο αγώνας έφερε στο μυαλό των φίλων της σκοποβολής τη διοργάνωση της Βραζιλίας όπου και εκεί η πρωταθλήτριά μας ανέβηκε στην πρώτη θέση του βάθρου.

Στο παγκόσμιο κύπελλο, όπως και στο Ρίο, η Άννα βρέθηκε στον τελικό με αντίπαλο αθλήτρια από τη Γερμανία και υπερίσχυσε με ελάχιστη διαφορά. Το «χρυσό» κορίτσι της ελληνικής σκοποβολής ανέβηκε στην πρώτη θέση του βάθρου με 29 β., ακολούθησε η Ντ. Βίνεκαμπ (Γερμανία) με 27, με τρίτη τη Μ. Λαμόγ με 24 β.

«Ήταν η πρώτη φορά που είδα την Άννα να συγκινείται ύστερα από έναν αγώνα. Ούτε στο Ρίο δεν είχε κλάψει μετά τον αγώνα. Εκεί έκλαψε όταν ανέβηκε στο βάθρο. Είμαστε πολύ χαρούμενοι», δήλωσε στην «Κ» ο προπονητής και πατέρας της αθλήτριας, Τάσος Κορακάκης.

Η Ολυμπιονίκης και ο προπονητής της θα επιστρέψουν στην Ελλάδα την προσεχή Δευτέρα. Ο επόμενος διεθνής αγώνας της πρωταθλήτρια θα είναι στην Κορέα (20-30/4).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή