Γνωρίστε τα πιο θρεπτικά φρούτα και λαχανικά που φέρνει η Άνοιξη…

Γνωρίστε τα πιο θρεπτικά φρούτα και λαχανικά που φέρνει η Άνοιξη…

1' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η άνοιξη έφτασε και οι λόγοι που την αγαπάμε δεν είναι λίγοι. Ο ήλιος λάμπει περισσότερο, οι ημέρες είναι πιο θερμές και μεγάλες, τα λουλούδια ανθίζουν και η διάθεση μας αλλάζει προς το καλύτερο.

Πέρα από τα παραπάνω η άνοιξη φέρνει μαζί της πολλά νόστιμα λαχανικά και φρούτα, τα οποία μας προσφέρουν πολλά θρεπτικά συστατικά, βιταμίνες και φυτικές ίνες που ωφελούν την υγεία μας, ενώ ταυτόχρονα μας βοηθήσουν να ρυθμίσουμε και το βάρος μας. Ποια είναι αυτά;

1. Φράουλες

Η φράουλα είναι πλούσια σε βιταμίνη C, η οποία είναι γνωστό πως τονώνει το ανοσοποιητικό σύστημα. Παράλληλα διαθέτει πολύτιμα στοιχεία όπως η βιταμίνη Α, το ασβέστιο, ο σίδηρος, το μαγνήσιο, το κάλιο και το νάτριο. Επιπρόσθετα, είναι ένα φρούτο που μας βοηθά να νιώσουμε χορτάτοι γρηγορότερα με τις λίγες θερμίδες και τη γλυκιά του γεύση.

2. Λαχανάκια Βρυξελλών

Τα λαχανάκια Βρυξελλών αποτελούν μία καλή πηγή σιδήρου, που βοηθάει το σώμα μας να δημιουργήσει ερυθρά αιμοσφαίρια, αλλά και βιταμίνη Κ, που συμβάλλει στην καλή υγεία των οστών μας. Τα μίνι λαχανάκια, επίσης, είναι πλούσια σε βιταμίνη C, βασική βιταμίνη για ένα καλό ανοσοποιητικό σύστημα.

3. Δαμάσκηνα

Έχουν αρκετά υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, με αποτέλεσμα να συμβάλλουν όσο λίγα φρούτα στην καλή λειτουργία του εντέρου. Αποτελούν καλή πηγή βιταμινών Α και C. Τα ξερά δαμάσκηνα αποτελούν, επίσης κορυφαία πηγή των βιταμινών του συμπλέγματος Β, οι οποίες βοηθούν στην καταπολέμηση της κόπωσης.

4. Σπαράγγια

Είναι χαμηλά σε λιπαρά και πλούσια σε φυτικές ίνες οι οποίες βοηθούν στην απώλεια βάρους όταν καταναλώνονται σε επαρκή ποσότητα, ενώ ταυτόχρονα μειώνουν την απορρόφηση του διατροφικού λίπους. Επιπρόσθετα, αποτελούν καλή πηγή βιταμινών όπως η βιταμίνη Β6, η βιταμίνη C, η βιταμίνη A, αλλά και ανόργανων στοιχείων όπως το κάλιο, το νάτριο, το ασβέστιο, το μαγνήσιο και ο σίδηρος.

5. Βερίκοκα

Πλούσιο σε βιταμίνη Α, βιταμίνη C, βιταμίνη Β1, βιταμίνη Β2, β-καροτένιο, σίδηρο, ασβέστιο, κάλιο και σχεδόν όλα τα υπόλοιπα ιχνοστοιχεία και βιταμίνες, το βερίκοκο είναι αναμφίβολα ένα από τα πιο θρεπτικά ανοιξιάτικα φρούτα.

6. Αγκινάρες

Οι αγκινάρες αποτελούν μια καλή πηγή σιδήρου, μαγνήσιου, καλίου, νατρίου, βιταμίνης Α, Β6 και C. Επιπλέον βοηθούν στην καύση του λίπους και δρουν ως φυσικό διουρητικό, βοηθώντας έτσι στην εξάλειψη της κατακράτησης υγρών.

 

Περισσότερα tips υγείας και διατροφής στο mustonline.gr.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή