Σαλβίνι: Η προεδρία βουλής και γερουσίας πρέπει να δοθεί σε όσους κέρδισαν τις εκλογές

Σαλβίνι: Η προεδρία βουλής και γερουσίας πρέπει να δοθεί σε όσους κέρδισαν τις εκλογές

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο πρώτο βήμα της νέας κοινοβουλευτικής περιόδου, με την εκλογή των προέδρων βουλής και γερουσίας, αναφέρθηκε σήμερα ο γραμματέας της Λέγκα Ματτέο Σαλβίνι.

«Θεωρώ ότι θα ήταν τρελλό αν γινόταν κάτι το διαφορετικό από αυτό που διάλεξαν οι Ιταλοί την προηγούμενη εβδομάδα. Και οι δυνάμεις που κέρδισαν τις εκλογές είναι δυο, δεν είναι δύσκολο να καταλάβουμε με ποιόν θα πρέπει να πάμε σε διάλογο», τόνισε ο Σαλβίνι, υπονοώντας τη Λέγκα και τα Πέντε Αστέρια.

Οι ψηφοφορίες για την εκλογή των προέδρων βουλής και γερουσίας θα αρχίσουν σε δώδεκα ημέρες και η πολιτική παράδοση της Ιταλίας προβλέπει, συνήθως, ότι μια από τις δυο προεδρίες πρέπει να δίδεται στην αντιπολίτευση. Υπήρξαν όμως και φορές (με τις κυβερνήσεις Μπερλουσκόνι, αλλά και την περασμένη πενταετία), κατά τις οποίες η παράδοση αυτή δεν έτυχε σεβασμού.

Κάποιοι αναλυτές, επίσης, προβλέπουν ότι η διαδικασία αυτή, εντός του κοινοβουλίου, θα μπορούσε να αποτελέσει ένα είδος «γενικής δοκιμής» για τυχόν συμμαχίες που μπορεί να οδηγήσουν στην στήριξη της νέας κυβέρνησης.

Ο Ματτέο Σαλβίνι πρόσθεσε ότι «θα κάνει ότι μπορεί για να σεβαστεί την πολιτική εντολή που του έδωσαν οι Ιταλοί και να μπορέσει να αναλάβει, δηλαδή, πρωθυπουργός της χώρας».

«Χωρίς όμως να απαρνηθούμε την Βίβλο μας, η οποία είναι το προεκλογικό μας πρόγραμμα», ολοκλήρωσε ο γραμματέας της Λέγκα.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή