Στην Αθήνα την Πέμπτη ο υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Γουές Μίτσελ

Στην Αθήνα την Πέμπτη ο υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Γουές Μίτσελ

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, αρμόδιος για τις Ευρωπαϊκές και Ευρασιατικές Υποθέσεις , Γουές Μίτσελ αναμένεται να επισκεφτεί την Πρίστινα, τα Σκόπια, το Βελιγράδι, την Αθηνα, και τη Λευκωσία από τις 12 έως τις 17 Μαρτίου.

Στην Αθήνα ο κ.  Μίτσελ θα βρεθεί στις 15 Μαρτίου και θα συναντηθεί με ανώτερους Έλληνες αξιωματούχους για να συζητήσουν την εμβάθυνση των αμερικανικών και ελληνικών στρατηγικών δεσμών και την ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας, συμπεριλαμβανομένων των τομέων της άμυνας, της ενέργειας, του εμπορίου και των επενδύσεων.

Ακόμη, θα συναντηθεί στα Σκόπια στις 13 Μαρτίου,  με τον Πρωθυπουργό της πΓΔΜ Ζάεφ και τον Υπουργό Εξωτερικών Ντιμιτρόφ.

Τέλος, στη Λευκωσία, στις 16 Μαρτίου, θα συναντηθεί με ανώτερους αξιωματούχους της Κυπριακής Δημοκρατίας για να συζητήσουν διμερή και περιφερειακά ζητήματα, συμπεριλαμβανομένης της ανάπτυξης ενεργειακών πόρων στην Ανατολική Μεσόγειο. Θα συναντηθεί επίσης με ελληνοκύπριους και τουρκοκύπριους ηγέτες, καθώς και με εκπροσώπους των Ηνωμένων Εθνών.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή