Εκπρόσωπος Μέι: Το Λονδίνο θα απαντήσει, αν βρει ποιος κρύβεται πίσω από τη δηλητηρίαση του Ρώσου πράκτορα

Εκπρόσωπος Μέι: Το Λονδίνο θα απαντήσει, αν βρει ποιος κρύβεται πίσω από τη δηλητηρίαση του Ρώσου πράκτορα

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H Βρετανία θα απαντήσει, αν βρει ποιος κρύβεται πίσω από την επίθεση στον Ρώσο πρώην διπλό πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ και την κόρη του, Γιούλια στην πόλη Σάλσμπερι στη Βρετανία, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι.

Ο εκπρόσωπος έκανε το σχόλιο αυτό την ώρα που η πρωθυπουργός προήδρευε έκτακτης συνεδρίασης του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας που είχε στόχο να σταθμιστεί η απάντηση που θα δοθεί στην δηλητηρίαση με νευροπαραλυτικό παράγοντα του Σεργκέι Σκριπάλ, ο οποίος είχε αποκαλύψει μυστικά στην βρετανική υπηρεσία πληροφοριών και βρέθηκε αναίσθητος μαζί με την κόρη του στις 4 Μαρτίου σε ένα παγκάκι έξω από εμπορικό κέντρο στην πόλη Σάλσμπερι.

«Νομίζω ότι το υπουργικό συμβούλιο (…) είναι πολύ σαφές στο ότι πρόκειται για μια έρευνα που συνεχίζεται, στο ότι είναι σημαντικό να επιτρέψουμε στην αστυνομία να συνεχίσει τη δουλειά της», δήλωσε ο εκπρόσωπος.

«Αν φτάσουμε στο σημείο που θα μπορούμε να αποδώσουμε σε κάποιον την επίθεση αυτή, τότε θα το κάνουμε και η κυβέρνηση θα δώσει μια κατάλληλη απάντηση», σημείωσε.

Κρεμλίνο: Δεν είναι θέμα της Μόσχας η απόπειρα δολοφονίας του Σκριπάλ

Η απόπειρα δολοφονίας του Ρώσου πρώην πράκτορα δεν είναι μια υπόθεση που αφορά τη ρωσική κυβέρνηση, δήλωσε σήμερα ο Ντμίτρι Πεσκόφ εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.

«Ο εν λόγω Ρώσος υπήκοος εργαζόταν για μια βρετανική υπηρεσία πληροφοριών, το συμβάν σημειώθηκε στη Βρετανία. Δεν είναι μια υπόθεση που αφορά τη ρωσική κυβέρνηση», τόνισε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα ο Πεσκόφ επεσήμανε ότι δεν έχει ενημερωθεί σχετικά με δηλώσεις Βρετανών πολιτικών ή αξιωματούχων, οι οποίοι να καταγγέλλουν ότι η Ρωσία εμπλέκεται στην επίθεση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, REUTERS, SPUTNIK

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή