Nama: Μάγειρες όλο ταλέντα και τολμηρές ιδέες

Nama: Μάγειρες όλο ταλέντα και τολμηρές ιδέες

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέοι άνθρωποι με όρεξη ​μαγειρεύουν με καινούργια υλικά​ ​στην αρχή της Ολύμπου.

Η θέση: ​Βρίσκεται στην γειτονιά των Αγίων Αποστόλων, στο τέρμα της οδού Ολύμπου, με θέα στην εκκλησία και στις μπουγάδες, απλωμένες στα μπαλκόνια της ήσυχης οικιστικής ζώνης.

Η ατμόσφαιρα: ​​Μάγειρες όλο ταλέντα και τολμηρές ιδέες​ σε εστιατόρια που άνοιξαν ​με μικρό budget και αρκετή προσωπική δουλειά, παρουσιάζουν κάτι εξαιρετικά νόστιμο και καινούργιο στην ​Θεσσαλονίκη​. Μια τέτοια περίπτωση είναι το Nama του Δημήτρη​ Αναστασιάδη.  ​Ξύλινοι πάγκοι και μεταλλικά τραπέζια, έπιπλα όχι βαριά και ακριβά, καρέκλες της παρέας, τραπέζια που σμίγουν τους ανθρώπους πάνω από ένα πιάτο φτιάχνουν ένα υπέροχα φιλικό σκηνικό.

Nama: Μάγειρες όλο ταλέντα και τολμηρές ιδέες-1

Το φαγητό: ​Ντόπια υλικά από οικοτεχνίες και μικρούς μεταποιητές και παραγωγούς, γίνονται νόστιμα σουλούδικα μεζέδια, βορειοελλαδίτικα από τους Δημήτρη Τσάβο και Γιώργο Μαρίνο, που είναι επικεφαλής στην κουζίνα. Φάγαμε σκουμπρί καπνιστό περασμένο στη σχάρα, με χούμους από κόλιανδρο – γλυκό και βοτανικό, κάτι λουκουμαδάκια με παστουρμά και μαρμελάδα ντομάτας, τόσο αφράτα σα να τα τηγάνισαν σε αέρα. Το καλύτερό τους πιάτο είναι μάλλον τα μάγουλα με κριθαράκι και ξερή μυζήθρα, ενώ στην κουζίνα φάνηκαν να ξέρουν από σάλτσες, ντιπ και πέστο. Τα μυρωδικά δεν λείπουν από τις συνταγές τους. Με το καλωσόρισμα φέρνουν στο τραπέζι ένα ξύλινο κουτί με ζεστό ψωμί, φρέσκια ρίγανη, θυμάρι, πασπαλισμένο με πάπρικα. Τους αρέσει η πάπρικα και θα τη βρείτε σε πολλά πιάτα τους.

Nama: Μάγειρες όλο ταλέντα και τολμηρές ιδέες-2

Η κάβα: Έχουν αποκλειστική συνεργασία με το κτήμα Χατζηβαρύτη στη Γουμένισσα, θα πιείτε δηλαδή ωραίο Ξινόμαυρο και Νεγκόσκα με τα σαλτσάτα κρεατικά που προτείνουν. Αν και καλό θα ήταν αργότερα να δούμε τη λίστα τους να μεγαλώνει, για την ώρα μάς αρέσει που προωθούν το καλό επώνυμο εμφιαλωμένο κρασί και μάλιστα σε εξαιρετική τιμολόγηση. Ακόμα υπάρχουν μπίρες από μικρές ζυθοποιίες.

Ο λογαριασμός: Δύσκολα θα δώσετε περισσότερα από 17 ευρώ το άτομο, με κρασί.

Επιπλέον πληροφορίες: Ανοιχτά​ Δευτέρα ​με Κυριακή​ από ​10.00 ​έως ​01.30​, ​η κουζίνα ​λειτουργεί​ 13.00 – 23.30​. ​ 

Nama,

Ολύμπου 1, ​Θεσσαλονίκη, ​

Τ/231.3088.241

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή