Είμαστε στον αέρα

3' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Έπειτα από αρκετές δεκαετίες, η αεροπορική βιομηχανία στρέφεται και πάλι στην πολυτέλεια, με ιδιωτικές σουίτες και μπάτλερ μέσα στα αεροσκάφη και εντυπωσιακά Lounges στο έδαφος.

Etihad Diamond First

Mε τη δημιουργία της Residence του A380, ενός ιδιωτικού χώρου με εμβαδόν σχεδόν 12 τετραγωνικά μέτρα, η Etihad οδήγησε την έννοια της πολυτέλειας σε νέα ύψη.  Όσοι… αντέχουν οικονομικά να επιλέξουν την «Κατοικία», το κόστος της οποίας μπορεί να ξεπερνά και τα 25.000 ευρώ για μια πολύωρη πτήση, έχουν στη διάθεσή τους καθιστικό, διπλό κρεβάτι, πιζάμες, ιδιωτικό λουτρό, μπάτλερ και δικό τους σεφ. Για κάτι πιο… μαζεμένο (5.000 ευρώ για μια πτήση Αμπού Ντάμπι-Νέα Υόρκη) υπάρχει το Apartment, τεσσάρων τετραγωνικών μέτρων, που έχει επίσης μπάνιο και σαλόνι. Και στις δύο κατηγορίες προσφέρονται υπηρεσία λιμουζίνας και σαμπάνια Mumm Cuvée R. Lalou.


Είμαστε στον αέρα-1

Cathay Pacific First Class Suites

Από το 2014 ψηφίζεται μέσα στις δέκα καλύτερες εταιρείες παγκοσμίως. Στους επιβάτες της πρώτης θέσης προσφέρονται βαμβακερά σεντόνια και πιτζάμες, ακουστικά BOSE, ένα kit με είδη περιποίησης Zegna, ενώ εκτός από το μενού σερβίρονται σαμπάνια και χαβιάρι.

Τιμή: Από 600 ευρώ, χωρίςεπιστροφή, Ταϊβάν-ΧονγκΚονγκ


Είμαστε στον αέρα-2

Emirates First Class Suite

Σχεδιαστικά η σουίτα της Emirates εμπνέεται από τη Mercedes-Benz S-Class. Διαθέτει ξύλινο δάπεδο, φωτισμό που προσαρμόζεται στη διάθεσή σας και μπάνιο. Oι επιβάτες έχουν πρόσβαση σε περισσότερα από 2.200 κανάλια ψυχαγωγίας, τους προσφέρονται πιτζάμες που ενυδατώνουν το σώμα στη διάρκεια της πτήσης και, επιπλέον του μενού, χαβιάρι και σαμπάνια Dom Pérignon. Παρέχεται υπηρεσία λιμουζίνας.

Τιμή: Από 1,080 ευρώ, χωρίς επιστροφή, Nτουμπάι-Κουβέιτ


Είμαστε στον αέρα-3

Singapore First Class Suite

Από τον περασμένο Νοέμβριο οι επιβάτες της Singapore Airlines μπορούν να επιλέξουν την πολυτελή, πλήρως κλειστή καμπίνα πρώτης θέσης. Στις παροχές της κατηγορίας είναι κλινοσκεπάσματα (για δύο, αν θέλετε) από το Lalique και πιτζάμες, τηλεόραση HD 32 ιντσών, δύο μπάνια και μεγάλη ντουλάπα. To δείπνο προσφέρεται σε πορσελάνινο σερβίτσιο Wedgewood, ενώ η σαμπάνια που θα το συνοδεύσει είναι η Dom Pérignon 2004.

Τιμή: Περίπου από 2.724, χωρίς επιστροφή, Μουμπάι-Σιγκαπούρη


Είμαστε στον αέρα-4

Lufthansa, First Class Terminal Lounge & Dining

Η γερμανική εταιρεία δεν έφτιαξε απλώς ένα εντυπωσιακό σαλόνι, αλλά ένα ολόκληρο Terminal για την Α΄ θέση. Κεντρικό στοιχείο είναι το μπαρ και το εστιατόριο, όπου επιλέγετε ανάμεσα σε μπουφέ και α la carte menu. Το Lounge διαθέτει επίσης σαλόνι, cigar bar, χώρους εργασίας, υπνοδωμάτια και μπάνια.


Είμαστε στον αέρα-5

Etihad First Class Lounge Spa

To Lounge της Etihad στο Άμπου Ντάμπι διαθέτει ευρύχωρο εστιατόριο-μπαρ, ιδιωτικά δωμάτια, μπάνια με ντους κ.λπ., ξεχωρίζει όμως γιατί προσφέρει επίσης γυμναστήριο, κομμωτήριο και το Six Senses Spa με διάφορες θεραπείες προσώπου και μασάζ για να επιλέξετε. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν και οι χώροι χαλάρωσης με τις αναπαυτικές σεζλόνγκ και τα φώτα με ρυθμιζόμενη ένταση. Ακριβώς μπροστά τους υπάρχει μια μεγάλη οθόνη με εναλλασσόμενα χρώματα και προβολές μοτίβων.


Είμαστε στον αέρα-6

Jal First Class Lounge

To Lounge της JAL στο αεροδρόμιο του Τόκιο συνδυάζει την ιαπωνική παράδοση με τον σύγχρονο τρόπο ζωής. Προσφέροντας υψηλή φιλοξενία στους πελάτες της, η Japan υιοθετεί την ιδέα μιας περιήγησης «από δωμάτιο σε δωμάτιο» δημιουργώντας χώρους με ποικίλα ενδιαφέροντα, όπως βιβλιοθήκη, playroom, bar-restaurants, δωμάτια ξεκούρασης, γκαλερί με έργα Ιαπώνων καλλιτεχνών.


Είμαστε στον αέρα-7

Qatar first class lounge

Αρχιτεκτονικά το αεροδρόμιο είναι εκπληκτικό. Μετά το check-in, μια κυλιόμενη σκάλα οδηγεί απευθείας στο μίνιμαλ Lounge, που κάποιοι χαρακτηρίζουν «αποστειρωμένο». Στους χώρους που το περιβάλλουν ωστόσο οι χρυσές λεπτομέρειες και οι υδάτινες αντακλάσεις από το σιντριβάνι πάνω στις μεταλλικές επιφάνειες ενισχύουν το στοιχείο της πολυτέλειας και δημιουργούν μυστηριακή ατμόσφαιρα.


ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ το 2017

1. Etihad Airways  

2. Εmirates

3. Lufthansa

4. Air France

5. Singapore Airlines

6. ANA All Nippon Airways

7. Cathay Pacific

8. Qatar Airways

9. Japan Airlines

10. Qantas Airways

ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΡΩΤΗ ΘΕΣΗ

1. Etihad Airways

2. Singapore Airlines

3. Emirates

4. Air France

5. Garuda Indonesia

6. Asiana Airlines

7. Qatar Airways

8. Japan Airlines

9. Cathay Pacific

10 Lufthansa

ΚΑΛΥΤΕΡO LOUNGE ΠΡΩΤΗΣ ΘΕΣΗΣ

1. Qatar Airways

2. Lufthansa

3. Etihad Airways

4. Qantas Airways

5. Emirates

6. Cathay Pacific

7. Air France

8. Japan Airlines

9. Singapore Airlines

10. Swiss

ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΣΕ LOUNGE ΠΡΩΤΗΣ ΘΕΣΗΣ

1. Lufthansa

2. Etihad Airways

3. Qatar Airways

4. Air France

5. Qantas Airways

6. Emirates

7. Cathay Pacific

8. Singapore Airlines

9. Saudi Arabian Airlines

10. Thai Airways

ΚΑΛΥΤΕΡΟ LOUNGE SPA 

1. Thai Airways

2. Etihad Airways

3. Air France

4. Virgin Atlantic

5. Qantas Airways

6. British Airways

7. Emirates

8. Japan Airlines

9. Oman Air

10. American Airlines

 ΠΗΓΗ: SKYTRAX

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή