Τίλερσον: Αρκετά βήματα χρειάζονται για τις συνομιλίες ΗΠΑ και Β. Κορέας

Τίλερσον: Αρκετά βήματα χρειάζονται για τις συνομιλίες ΗΠΑ και Β. Κορέας

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αρκετά βήματα είναι απαραίτητα για να συμφωνηθεί η τοποθεσία και το πλαίσιο των συζητήσεων μεταξύ των ΗΠΑ και της Βόρειας Κορέας, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Ρεξ Τίλερσον.

Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ συμμετέχει στις συζητήσεις εντός της αμερικανικής κυβέρνησης για μια πιθανή συνάντηση μεταξύ του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και του βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονκ Ουν.

«Θα υπάρξουν αρκετά αναγκαία βήματα για να συμφωνηθεί η τοποθεσία, το πλαίσιο αυτών των συζητήσεων. Βρίσκονται σε πολύ πρόωρο στάδιο. Δεν έχουμε ακόμη καμία απευθείας απάντηση από τη Βόρεια Κορέα, αλλά αναμένουμε να ακούσουμε κάτι άμεσα από αυτούς», δήλωσε κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην πρωτεύουσα της Νιγηρίας, Αμπούτζα, στο τέλος της εβδομαδιαίας του περιοδείας σε πέντε αφρικανικές χώρες.

Ο Τίλερσον δεν αποσαφήνισε ποια βήματα χρειάζονται για τις συνομιλίες και αρνήθηκε να σχολιάσει για πιθανές τοποθεσίες που θα διεξαχθούν αυτές.

«Ο κόσμος ανυπομονεί για απαντήσεις σε όλα αυτά τα ερωτήματα», τόνισε, καταλήγοντας: «Θα έλεγα να κάνετε υπομονή».

Αν τελικά διεξαχθεί αυτή η συνάντηση του Ντόναλντ Τραμπ με τον Κιμ Γιονγκ Ουν θα είναι η πρώτη κατ ιδίαν συνάντηση ηγετών των δύο χωρών, με πιθανές ενδείξεις για μια θεαματική εξέλιξη στην αποκλιμάκωση των εντάσεων για το πυρηνικό πρόγραμμα της Πιονγκιάνγκ.

Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ συντόμευσε το πρώτο ταξίδι του στην αφρικανική ήπειρο προκειμένου να επιστρέψει στην Ουάσινγκτον μία ημέρα νωρίτερα από το προγραμματισμένο, ώστε να ασχοληθεί με επείγουσα εργασία εκεί.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, REUTERS

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή