ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Ρομαντική απόδραση στο Ταζ Μαχάλ πραγματοποίησε σήμερα ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν μαζί με τη σύζυγο του, Μπριζίτ, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης του στην Ινδία, με σκοπό την ενίσχυση των δεσμών της Γαλλίας με την ασιατική χώρα.

Η εκδρομή του γαλλικού προεδρικού ζέυγους στο ιστορικό κτιριακό συγκρότημα, το οποίο περιλαμβάνεται στα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, έγινε τη δεύτερη ημέρα της επίσκεψης του Γάλλου προέδρου στη χώρα.

Η ξενάγηση του ζέυγους Μακρόν στους χώρους του εμβληματικού μνημείου διήρκεσε περίπου δύο ώρες, σύμφωνα με έναν δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου, ο οποίος βρισκόταν στο σημείο. Το προεδρικό ζεύγος είχε το Ταζ Μαχάλ «όλο δικό του», καθώς όπως συνηθίζεται στις επισκέψεις ηγετών, το κτιριακό συγκρότημα παρέμεινε κλειστό για το ευρύ κοινό.

Αναφερόμενος στο μνημείο, ο Γάλλος πρόεδρος τόνισε ότι το μαυσωλείο «λέει πολλά για την ανθρώπινη ψυχή, την οδύνη, για έναν πολιτισμό που αναπτύχθηκε από την Ινδία στη Μογγολία, από την Κίνα στην Τουρκία».

Ο Γάλλος πρόεδρος και η σύζυγος του έλαβαν τις απαραίτητες πληροφορίες σχετικά με την αρχιτεκτονική και την ιστορία του μνημείου από έναν γαλλόφωνο ξεναγό.

«Η δύναμη της Ινδίας συνίσταται και θα συνίσταται στην ικανότητά της να παντρεύει τις θρησκείες της και τους πολιτισμούς της», τόνισε ο προέδρος της Γαλλίας, ενώ από την πλευρά της η Μπριζίτ περιέγραψε το μνημείο ως «μία ιδέα ομορφιάς και τελειότητας».

Το διασημότερο αξιοθέατο της Ινδίας αποτελεί πόλο έλξης για το σύνολο σχεδόν των ηγετών κρατών και κυβερνήσεων, καθώς και άλλων διάσημων προσωπικοτήτων, που δεν παραλείπουν να το επισκεφθούν, όταν βρεθούν στην Ινδία για κάποια επίσημη ή μη επίσκεψη.

(Πηγή Φωτό: Twitter @EmmanuelMacron, AP Photo)

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ