«Λουκέτο» στο ποδόσφαιρο – Απειλεί με αποκλεισμό η FIFA

«Λουκέτο» στο ποδόσφαιρο – Απειλεί με αποκλεισμό η FIFA

2' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα έκτροπα στο ντέρμπι του ΠΑΟΚ κόντρα στην ΑΕΚ, με την εισβολή του οπλισμένου Ιβάν Σαββίδη στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας, αποτέλεσε την αφορμή για τον υφυπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη, να ανακοινώσει την απόφασή του για επ’ αόριστον διακοπή του πρωταθλήματος, μετά τη συνάντηση που είχε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό.

«Δεν θα επιτρέψουμε να αναστηθούν φαινόμενα του παρελθόντος, αναλαμβάνοντας όπου χρειαστεί και το πολιτικό κόστος. Το πιο σημαντικό είναι οι κανόνες που ισχύουν να ισχύουν για όλους και έναντι όλων. Αποφασίσαμε να διακόψουμε το πρωτάθλημα, είμαστε σε ανοιχτή επικοινωνία με την UEFA», είπε μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Αθλητισμού, εξερχόμενος του μεγάρου Μαξίμου και πρόσθεσε:

«Υπό αυτό το πρίσμα αποφασίσαμε να διακόψουμε το πρωτάθλημα. Τις αμέσως επόμενες ώρες θα ξεκινήσουν συναντήσεις με τους φορείς του ποδοσφαίρου, την ομοσπονδία, την Λίγκα, είμαστε σε ανοιχτή επικοινωνία με την UEFA και δεν θα ξαναεκκινήσει αν δεν υπάρχει ένα συμφωνημένο πλαίσιο από όλους ώστε να προχωρήσουμε μπροστά με όρους και κανόνες»

«Συνεχίζουμε την μάχη για διαφάνεια και ένα καλύτερο ποδόσφαιρο. Τα πάντα είναι στο τραπέζι, εφόσον δεν αναλάβει κανένας τις ευθύνες του», απάντησε σε ερώτηση δημοσιογράφου περί ενδεχόμενου ποδοσφαιρικού Grexit. Περιμένουμε τις προτάσεις από την ομοσπονδία και την Λίγκα. Πάμε σε μια επ' αόριστον διακοπή. Περιμένουμε ένα νέο πλαίσιο κανόνων».

Η FIFA απειλεί με ποδοσφαιρικό Grexit

Την άμεση εφαρμογή δραστικών μέτρων ώστε να εξασφαλιστεί η ασφαλής διεξαγωγή των αγώνων απαιτεί η FIFA. Με ανακοίνωσή της η Επιτροπή Παρακολούθησης της Παγκόσμπιας Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας προειδοποιεί πως είναι έτοιμη να εφαρμόσει κυρώσεις και απειλεί ανοιχτά με αποκλεισμό.

«H επιτροπή της FIFA που είναι υπεύθυνη για την επίβλεψη της ΕΠΟ καταδικάζει έντονα τα πρόσφατα γεγονότα στην Ελλάδα και καλεί όλους τους εθνικούς φορείς του ποδοσφαίρου να δράσουν άμεσα και να βάλουν ένα τέλος στην ανεπίτρεπτη κατάσταση που εμφανίστηκε στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Παρόλο που τα πρόσφατα γεγονότα έγιναν στο πλαίσιο μίας εθνικής διοργάνωσης, που σημαίνει ότι τα πειθαρχικά μέτρα εμπίπτουν στην δικαιοδοσία των αρμόδιων δικαστικών οργάνων της HFF, η επιτροπή παρακολούθησης της FIFA παρακολουθεί στενά την κατάσταση και τώρα περιμένει να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα και γρήγορα.

Παράλληλα, η Επιτροπή Παρακολούθησης έχει ενημερωθεί την απόφαση της κυβέρνησης να αναστείλει προσωρινά το πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ για την σεζόν 2017/2018.

Η μη λήψη κατάλληλων μέτρων από τα αρμόδια όργανα για την εξάλειψη κάθε μορφής βίας προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή διεξαγωγή των εθνικών διοργανώσεων , θα υποχρέωνε την FIFA να παραπέμψει την υπόθεση στην επιτροπή ενώσεων μελών της FIFA, υποβάλλοντας έκθεση στο συμβούλιο της FIFA για εξέταση και πιθανές κυρώσεις που προβλέπονται από το καταστατικό της FIFA, συμπεριλαμβανόμενης και την τιμωρία του μέλους της Ένωσης». 

Γραμμένος: Θα ληφθούν μέτρα

Αργότερα, ο κ. Βασιλειάδης συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Βαγγέλη Γραμμένο, με τον τελευταίο να αναφέρεται στην ανάγκη λήψης μέτρων σε συνεννόηση με τις ομάδες για την ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή των αγώνων.

«Πληροφορήθηκα την απόφαση της Πολιτείας, είχαμε ανταλλαγή απόψεων με τον Υφυπουργό Αθλητισμού, για ένα πρωτάθλημα που ξεκίνησε με καλούς οιωνούς και εξελίχθηκε με τς γνωστές παθογένειες του ελληνικού ποδοσφαίρου. Στο επόμενο διάστημα και έπειτα από διαβούλευση με τη Super League, θα είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε το νέο θεσμικό πλαίσιο. Η αναβολή είναι ειλημμένη απόφαση της Πολιτείας, για να αποφευχθούν κίνδυνοι. Θα ληφθούν μέτρα για την ομαλότητα και την ασφάλεια των αγώνων», είπε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή