Κανένα φως στο τούνελ

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διαιώνιση του αδιεξόδου για την εξεύρεση λύσης στο ευρωπαϊκό μπάσκετ είναι η κατάληξη των ατέρμονων και άκαρπων διαπραγματεύσεων της Ευρωλίγκας και της FIBA, ώστε να υπάρξει συμφωνία για τη μη παράλληλη διεξαγωγή των προκριματικών των εθνικών ομάδων στο παγκόσμιο πρωτάθλημα και των παιχνιδιών του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Οι νέοι δυναστευτικοί όροι που έθεσε ο εκτελεστικός διευθυντής της Ευρωλίγκας Τζόρντι Μπερτομέου προς τον γενικό γραμματέα της FIBA Πάτρικ Μπάουμαν απορρίφθηκαν από την εκτελεστική επιτροπή της παγκόσμιας ομοσπονδίας στη συνεδρίαση που είχε το προηγούμενο Σάββατο. Αντιθέτως, η ομόφωνη απόφαση είναι η συνέχιση εφαρμογής του καλενταριού που έχει αποφασισθεί για την εξασφάλιση της μόνιμης παρουσίας των εθνικών ομάδων στις χώρες τους και στα εντός έδρας προκριματικά παιχνίδια.

• Με προορισμό την Τουρκία και την Τσεχία, οι αποστολές του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ, αντιστοίχως, αναχωρούν σήμερα, ενόψει των αυριανών αγώνων με την Καρσίγιακα και τη Νίμπουργκ, χωρίς να αντιμετωπίζουν προβλήματα απουσιών και με την πίστη ότι μπορούν να προκριθούν στην προημιτελική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο ΠΑΟΚ έχει προβάδισμα έξι πόντων, ενώ η ΑΕΚ μειονεκτεί δέκα πόντους από την τσεχική ομάδα.

• Το Λαύριο παρέμεινε σε τροχιά πρώτης τετράδας στο πρωτάθλημα, με τη νίκη (71-77) επί του Κολοσσού, στη Ρόδο, για την 18η αγωνιστική. Τα άλλα αποτελέσματα: Ρέθυμνο – Ολυμπιακός 66-86, ΠΑΟ – Πανιώνιος 97-53, Κόροιβος – ΑΕΚ 75-77, Κύμη – Προμηθέας 68-73, Tρίκαλα – ΓΣΛ Φάρος 65-74. Η 19η αγωνιστική θα αρχίσει σήμερα με τον αγώνα Παναθηναϊκού – Κύμης (18.00), ενώ στις 21 Μαρτίου ορίστηκε από τον ΕΣΑΚΕ να διεξαχθεί το αναβληθέν ντέρμπι Αρη – ΠΑΟΚ για την 18η αγωνιστική. Παράλληλα, η Κύμη αντικατέστησε τον Αμερικανό Τέντι Οκερεάφορ, που θα συνεχίσει την καριέρα του στη Φορτιτούντο Μπολόνια, με τον Βούλγαρο Στάνιμιρ Μαρίνοφ, ενώ ο προπονητής της ομάδας Γιάννης Καστρίτης ανέλαβε και την καθοδήγηση της Εθνικής νέων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή