ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

O γύρος του κόσμου μέσα από διεθνή ΜΜΕ

Στη βάση του πρωτοσέλιδου, η «Mάρκα» αναφέρεται στο θέμα της Τούμπας με τη φωτογραφία του Ιβάν Σαββίδη με το όπλο του.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Δεκατέσσερα χρόνια είχε το ελληνικό ποδόσφαιρο να κατακτήσει τα πρωτοσέλιδα των περισσότερων εφημερίδων στο εξωτερικό. Αντί όμως για θετική είδηση, όπως ήταν το 2004 η κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, ήταν αρνητικά τα νέα που έστρεψαν το ενδιαφέρον του ξένου Τύπου στη χώρα μας, σχολιάζοντας την πρωτοφανή σκηνή της εισόδου του ιδιοκτήτη τoυ ΠΑΟΚ στο γήπεδο χαϊδεύοντας το περίστροφό του.

Παντού κυριάρχησαν οι φωτογραφίες του Ελληνορώσου παράγοντα με το όπλο στη ζώνη, με τον κ. Σαββίδη να επιτυγχάνει κάτι σπάνιο, να... ενώσει τις εφημερίδες Μαδρίτης και Βαρκελώνης.

«Ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ ορμάει στο χορτάρι και βάζει ένα όπλο προ του διαιτητή», σχολίασε η «Μούντο Ντεπορτίβο» της Βαρκελώνης, ενώ η «Ας» της Μαδρίτης είχε «χτύπημα» με τίτλο «το αφεντικό του ΠΑΟΚ μπαίνει στο γήπεδο με πιστόλι και απειλεί τον διαιτητή».

Εχοντας άμεση πληροφόρηση από τον ίδιο τον Μανόλο Χιμένεθ, τον Ισπανό προπονητή της ΑΕΚ, οι ισπανικές εφημερίδες τόνισαν και την επίθεση στους ανθρώπους της Ενωσης, με τη «Μάρκα» της Μαδρίτης να έχει τίτλο στην πρώτη της σελίδα: «Ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ απειλεί με ένα πιστόλι τον διαιτητή και τον πάγκο της ΑΕΚ».

«Αυτό που έκανε ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ ούτε σε ταινία του Κλιντ Ιστγουντ», δήλωσε στη «Μούντο Ντεπορτίβο» ο κ. Χιμένεθ, καταγγέλλοντας την ατιμωρησία που όπως λέει απολαμβάνει ο ΠΑΟΚ.

Δεν ήταν, όμως, μόνο ο αθλητικός Τύπος που ασχολήθηκε με τα της Τούμπας. Η «Ουάσιγκτον Ποστ» τόνισε ότι «ιδιοκτήτης ελληνικής ομάδας χάνει τα μυαλά του και μπαίνει με όπλο στο γήπεδο», ενώ η «Μέιλ» του Λονδίνου τόνιζε ότι ο κ. Σαββίδης είπε στον διαιτητή ότι «έχει τελειώσει». Η «Σαν» του Λονδίνου είχε τη λέξη «χάος» με κεφαλαία γράμματα, ενώ σχετικά δημοσιεύματα υπήρχαν ακόμη σε Γαλλία, Ολλανδία, Γερμανία, Ιταλία, Πορτογαλία και βεβαίως στη Ρωσία, με το κανάλι RT να αναφέρεται στον κ. Σαββίδη ως «μεγιστάνα του καπνού».

Έντυπη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ