Καυστική ανακοίνωση από την ΑΕΚ

Καυστική ανακοίνωση από την ΑΕΚ

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Λίγες ώρες μετά το ντέρμπι ΠΑΟΚ–ΑΕΚ που έγραψε ακόμη μία μαύρη σελίδα στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, οι αντιδράσεις των δύο «Δικεφάλων» παρουσιάζουν έντονο ενδιαφέρον.

Η Ενωση εξέδωσε μία ιδιαιτέρως επιθετική ανακοίνωση κατά του μεγαλομετόχου του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη, τον οποίο «φωτογραφίζει» χωρίς όμως να τον κατονομάσει. Μεταξύ άλλων, η ανακοίνωση της ΑΕΚ, που σχολιάζει και τη στάση της πολιτείας, τονίζει πως «το αίσθημα ευθύνης απέναντι στο ελληνικό ποδόσφαιρο πληγώθηκε βάναυσα χθες (σ.σ. προχθές) το βράδυ στην Τούμπα, όταν εισέβαλε μαινόμενος στον αγωνιστικό χώρο ο οπλοφορών μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, υπό τη συνοδεία μπράβων, απειλώντας φανερά τον διαιτητή και τη δική μας ομάδα», τονίζει η ΑΕΚ, ενώ συνεχίζει: «Το θράσος του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΠΑΟΚ ξεκίνησε από τα ξημερώματα της Κυριακής, όταν ο δικαστής Σκουτέρης, ξενυχτώντας, του έδωσε το διαβατήριο για να κάνει αυτά που όλοι είδαμε. Το μείζον δεν είναι να τιμωρηθούν οι παραβατικές συμπεριφορές, που δυσφημούν τη χώρα μας διεθνώς; Οι ευθύνες δεν έχουν ονοματεπώνυμο; Θα ακούσουμε και πάλι από τα χείλη δικαστή να μιλάει για “αστείο πειθαρχικό κώδικα” ή θα εφαρμοστούν οι υφιστάμενες διατάξεις; Θα υπάρξει πάλι παζάρι ή Δικαιοσύνη;», καταλήγουν οι κιτρινόμαυροι.

Νωρίτερα, ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Ραζβάν Λουτσέσκου, είχε σχολιάσει τη είσοδο του Ιβάν Σαββίδη στον αγωνιστικό χώρο, καθώς σε δηλώσεις του τόνισε πως «πρέπει να αναρωτηθείτε τι κρύβεται πίσω από αυτή την πράξη, όλοι συσπειρώνονται εναντίον μας». Ο υιός του μεγαλομετόχου του ΠΑΟΚ, Γιώργος Σαββίδης, σχολίασε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης: «Τιμωρήστε την οικογένειά μου, αλλά δώστε τη δυνατότητα στον ΠΑΟΚ να διεκδικήσει αυτό που του αξίζει».

«Το ελληνικό ποδόσφαιρο πενθεί, αφήστε μας να παίξουμε μπάλα», σχολίασε ο διεθνής ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ Τάσος Μπακασέτας, επίσης σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ενώ «σοκαρισμένοι» για όσα συνέβησαν στην Τούμπα, εμφανίστηκαν οι διεθνείς Σουηδοί παίκτες της ΑΕΚ, Γιάκομπ Γιόχανσον και Νίκλας Χουλτ.

Ως προς την πρώτη αντίδραση του Μανόλο Χιμένεθ στη χθεσινή προπόνηση της ΑΕΚ, ο Ανδαλουσιανός προπονητής είπε στους παίκτες πως «εμείς πρέπει να κοιτάξουμε τη δουλειά μας, είναι δουλειά της διοίκησης να ασχοληθεί με όσα συνέβησαν, αλλά και τις αποφάσεις που θα ληφθούν».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή