Ολλανδός Πρέσβης: Να σπάσουν καρτέλ και περιοριστικοί όροι στις αγορές προϊόντων

Ολλανδός Πρέσβης: Να σπάσουν καρτέλ και περιοριστικοί όροι στις αγορές προϊόντων

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την εκτίμηση ότι η Ελλάδα ως κράτος-μέλος της ΕΕ και της ευρωζώνης δεν χρειάζεται πιστοληπτική γραμμή στήριξης, νέα μνημόνια και νέα προγράμματα, μετά την λήξη του τρέχοντος προγράμματος το καλοκαίρι διατύπωσε ο πρέσβης της Ολλανδίας στην Ελλάδα Κασπάρ Βέλντκαμπ, μιλώντας στο Orange Grove για την παρουσίαση του συνεδρίου της Ethos Media με θέμα «Η καινοτομία συναντά την Ελλάδα της ανάπτυξης» που θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο στην Αθήνα.

Ο Ολλανδός πρέσβης, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, είπε ότι η Ελλάδα θα πρέπει να δώσει μεγάλη έμφαση στην περαιτέρω βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της.

«Η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της Ελλάδας θα βελτιώσει πολλούς τομείς. Πολλά προϊόντα στην Ελλάδα είναι ακριβότερα από ό,τι στην χώρα μου, παρά το γεγονός ότι ο μισθοί είναι χαμηλότεροι. Θα πρέπει να σπάσουν καρτέλ και περιοριστικοί όροι στις αγορές προϊόντων», τόνισε ο κ. Βέλντκαμπ.

Για τους ξένους επενδυτές οι μεταρρυθμίσεις δεν είναι μόνον συμβολικές, αλλά έχουν και πρακτική σημασία για την Ελλάδα είπε ο πρέσβης, δίνοντας έμφαση μεταξύ άλλων στο Κτηματολόγιο και γενικότερα στο χωροταξικό, προκειμένου ξένες επιχειρήσεις που θέλουν να ανοίξουν εργοστάσια στην Ελλάδα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή