Βίντεο από την εισβολή του Ρουβίκωνα στο υπουργείο Εσωτερικών

Βίντεο από την εισβολή του Ρουβίκωνα στο υπουργείο Εσωτερικών

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Είκοσι μέλη της συλλογικότητας «Ρουβίκωνας» μπήκαν λίγο μετά τις 10 το πρωί σε χώρους του υπουργείου Εσωτερικών. Αφού πέταξαν φέιγ βολάν και φώναξαν συνθήματα για τα εργασιακά αποχώρησαν, ενώ δεν πραγματοποιήθηκαν προσαγωγές.

Σύμφωνα με κείμενο που αναρτήθηκε σε σελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου αναφέρεται ότι στα τρικάκια που πέταξαν εντός του υπουργείου αναγράφεται το σύνθημα «Δεν θα ζήσουμε σαν δούλοι, δεν θα γεράσουμε επαίτες».

«Η λίστα των μέτρων που μας οδηγούν βήμα-βήμα στην μετατροπή μας σήμερα σε ολοκληρωμένους δούλους και αύριο σε ζητιάνους, τα εκάστοτε "προαπαιτούμενα" των μνημονίων, έχουν, δεν θα μπορούσαν να μην έχουν, βάλει στο μάτι και τα "βαρέα ανθυγιεινά". Τον Γενάρη ψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο, με 70 νέα προαπαιτούμενα για να ολοκληρωθεί 3η αξιολόγηση. Σε αντίθεση με τους βουλευτές που δεν μπαίνουν στον κόπο να διαβάσουν τι ψηφίζουν, αφού άλλωστε τίποτα από όσα ψηφίζουν δεν θίγει τους ίδιους, εμείς διαβάζουμε. Γιατί εμάς μας αφορά. Στο άρθρο 396 του νομοσχεδίου περιγράφεται με ακρίβεια το νέο πετσόκομμα ουσιωδών εργασιακών δικαιωμάτων που αφορούν εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους», αναφέρεται μεταξύ άλλων στο κείμενο που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα. 

«Ο καθένας και η καθεμιά πρέπει να επιλέξουν τον δρόμο της οργάνωσης. Σε ταξικό, τοπικό και πολιτικό επίπεδο. Οι αγώνες πρέπει να ξεσπάσουν από τώρα. Οι δυνάμεις της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας πρέπει να αρχίσουν να διασυνδέονται και να ζυμώνονται σήμερα, όχι αύριο», συμπληρώνεται. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή