Εβδομη διαδοχική μέρα αποκλιμάκωσης των αποδόσεων στα κρατικά ομόλογα

Εβδομη διαδοχική μέρα αποκλιμάκωσης των αποδόσεων στα κρατικά ομόλογα

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με την αξία των συναλλαγών να διαμορφώνεται στα 25 εκατ. ευρώ, σημαντικά μειωμένη σε σχέση με τις προηγούμενες συνεδριάσεις, συνεχίστηκε και σήμερα η αποκλιμάκωση των αποδόσεων στα κρατικά ομόλογα, ενώ αύριο πρόκειται να εκδοθεί το πρώτο έντοκο γραμμάτιο 12μηνης διάρκειας, κάτι που είχε να συμβεί από το 2010 (λίγο πριν την υπογραφή του πρώτου μνημονίου), εκμεταλλευόμενο τα χαμηλά επιτόκια των εντόκων, μέχρι 1,5%.

Η συγκεκριμένη έκδοση δεν θα καλύψει το σύνολο του τρίμηνου εντόκου που είναι 1,6 δις. ευρώ, αλλά θα περιοριστεί στο 1 δις. ευρώ. Ουσιαστικά πρόκειται για εσωτερικό δανεισμό και όχι μόνο, αφού είναι ελεύθερη η συμμετοχή των ξένων τραπεζών στην έκδοση.

Η απόδοση του 7ετούς ομολόγου υποχώρησε στο 3,79% από 3,80% της προηγούμενης συνεδρίασης, το 5ετές ομολογία διαπραγματεύθηκε με απόδοση 3,36% από 3,39% της προηγούμενης συνεδρίασης. Το 10ετές ομόλογο εμφάνισε απόδοση 4,13% από 4,15% της προηγούμενης συνεδρίασης. Το spread  του 10ετούς ομολόγου διαμορφώθηκε στις 351 μονάδες βάσης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή