Στην Καλιφόρνια για δωρεές ο πρόεδρος

Στην Καλιφόρνια για δωρεές ο πρόεδρος

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ. Αφού απέλυσε τον υπουργό Εξωτερικών του μέσω Twitter, o Αμερικανός πρόεδρος Τραμπ μετέβη χθες στην Καλιφόρνια, όπου επρόκειτο να μιλήσει σε γκαλά στο Μπέβερλι Χιλς για τη συγκέντρωση πόρων με στόχο την επανεκλογή του, το 2020. Παράλληλα, οι σύμμαχοί του στο Κογκρέσο έκλεισαν χθες τον φάκελο έρευνας περί προεκλογικής συνεργασίας του με τη Ρωσία, εξέλιξη που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί θετική για τον Αμερικανό πρόεδρο, αν δεν βρισκόταν σε πλήρη εξέλιξη η έρευνα του ειδικού εισαγγελέα Μιούλερ για το ίδιο θέμα.

Στο πλαίσιο της έρευνας αυτής, ο Μιούλερ θα καλέσει τον πρώην σύμβουλο του Τραμπ, Ρότζερ Στόουν, ο οποίος, σύμφωνα με ανώνυμη πηγή της εφημερίδας «Ουάσιγκτον Ποστ», γνώριζε ότι η WikiLeaks επρόκειτο να βγάλει τα «άπλυτα» του Δημοκρατικού Κόμματος στη δημοσιότητα προτού αυτό συμβεί. Αμερικανοί ερευνητές θεωρούν ότι η διαδικτυακή επίθεση στους υπολογιστές του Δημοκρατικού Κόμματος έγινε από Ρώσους, οι οποίοι διοχέτευσαν τα περιεχόμενα στην WikiLeaks.

Οπως αναμενόταν, οι Ρεπουμπλικανοί της επιτροπής μυστικών υπηρεσιών της αμερικανικής Βουλής έκλεισαν χθες τις δικές τους έρευνες δηλώνοντας ότι δεν βρέθηκαν στοιχεία προεκλογικής συνεργασίας του Τραμπ με τη Ρωσία. Το επίσημο πόρισμα δεν έχει εκδοθεί ακόμη, αλλά η ρεπουμπλικανική πλειοψηφία της επιτροπής δεν υιοθετεί τα συμπεράσματα των αμερικανικών υπηρεσιών, σύμφωνα με τα οποία η Μόσχα συνέβαλε στην αναπάντεχη εκλογική νίκη του Τραμπ, το 2016.

«Παρόλο που τα μέλη της πλειοψηφίας της επιτροπής μάς έχουν δηλώσει εδώ και καιρό ότι δέχονται έντονες πιέσεις να κλείσουν την έρευνα, η συνθηκολόγηση απέναντι στις κυβερνητικές απαιτήσεις δεν παύει να αποτελεί ένα ακόμη τραγικό ορόσημο για το Κογκρέσο», δήλωσε ο επικεφαλής της μειοψηφίας, Δημοκρατικός Ανταμ Σιφ.

Σε μια άλλη εξέλιξη, ο Αμερικανός πρόεδρος φαίνεται ότι ξέχασε πολύ γρήγορα τις υποσχέσεις που είχε δώσει, μετά την τραγωδία στο Πάρκλαντ της Φλόριντα, ότι θα προωθήσει μέτρα ελέγχου της οπλοκατοχής. Η λίστα μέτρων που παρουσίασε την Κυριακή είναι απολύτως προσαρμοσμένη στις απαιτήσεις του λόμπι της οπλοκατοχής ΝRA, περιλαμβάνοντας προγράμματα εξοπλισμού και εκπαίδευσης δασκάλων στον χειρισμό όπλων, αλλά όχι μέτρα για την αύξηση της νόμιμης ηλικίας για την αγορά όπλων, από τα 18 στα 21 χρόνια.

«Στις οικογένειες που ζουν το δράμα της βίας των όπλων, αξίζει μια πραγματική ηγετική προσωπικότητα, όχι ένας Λευκός Οίκος που ακροπατεί για να μην ενοχλήσει την NRA», δήλωσε η επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των Δημοκρατικών Νάνσι Πελόζι.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή