Η FIFA ανοίγει τα χαρτιά της

2' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Καθοριστική αναμένεται να είναι η σημερινή ημέρα σχετικά με τις αποφάσεις που θα ληφθούν για το επαγγελματικό ποδόσφαιρο, έπειτα από την απόφαση της κυβέρνησης για επ’ αόριστον αναβολή της Σούπερ Λίγκας και του Κυπέλλου, λόγω των συμβάντων στον αγώνα ΠΑΟΚ – ΑΕΚ.

Στην Αθήνα θα βρίσκεται ο πρόεδρος της διορισμένης από τις FIFA-UEFA «Επιτροπής Παρακολούθησης» της ΕΠΟ, Χέμπερτ Χούμπελ, μαζί με τον νομικό της UEFA Αντζελο Ρηγόπουλο και θα έχουν διαδοχικές συναντήσεις με τον πρόεδρο της ΕΠΟ Ευ. Γραμμένο και τον υφυπουργό Αθλητισμού Γ. Βασιλειάδη.

Για τις 12.00 το μεσημέρι έχει προγραμματιστεί συνέντευξη Τύπου του Χούμπελ στα γραφεία της ομοσπονδίας, κατά την οποία θα τοποθετηθεί για τις εικόνες της περασμένης Κυριακής, τη διακοπή του πρωταθλήματος και τα άμεσα και δραστικά μέτρα που πρέπει να ληφθούν στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Χθες, η FIFA απάντησε στην επιστολή Βασιλειάδη με την οποία της γνωστοποιούνταν επίσημα η απόφαση για επ’ αόριστον αναστολή του πρωταθλήματος, αναφέροντας, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Τα περιστατικά αυτά (σ.σ. στον αγώνα ΠΑΟΚ – ΑΕΚ) πρέπει να εξεταστούν υπό το πρίσμα των ποινών που ορίζονται από την ΕΠΟ, η FIFA απαιτεί μια ασυμβίβαστη και ισχυρή προσέγγιση στην εξολόθρευση όλων των βίαιων πράξεων στο ποδόσφαιρο».

Χθες, υπήρξε συνάντηση του υφυπουργού Αθλητισμού Γ. Βασιλειάδη με τους Στράτο και Γκαγκάτση από τη Σούπερ Λίγκα. Μετά τη συνάντηση ο πρόεδρος του συνεταιρισμού δήλωσε: «Η διακοπή δεν ωφελεί κανέναν και σε τίποτα, ακυρώνει ό,τι θετικό έχει γίνει και υφίσταται. Θέτει σε τεράστια διακινδύνευση ολόκληρο το ελληνικό ποδόσφαιρο πέρα από τις οικονομικές συνέπειες επί δικαίων και αδίκων σε όλες τις ομάδες του συνεταιρισμού μας. Μπορεί να αποτελέσει οπισθοδρόμηση στον ευκταίο στόχο και άλλοθι για να κρυφτούν ορισμένοι πίσω από αυτήν. Ζητάμε την ταχύτερη άρση της διακοπής».

«Κίνδυνος Grexit»

Ο Γ. Βασιλειάδης θα έχει σήμερα στις 17.00 συναντήσεις με τις ΠΑΕ Αστέρας, Ατρόμητος, Ξάνθη, Παναιτωλικός, Πανιώνιος, ΠΑΣ Γιάννινα και την ίδια ώρα αύριο με τις ΠΑΕ Απόλλων, Λαμία, Λάρισα και Λεβαδειακός. Μιλώντας χθες στον ΑΝΤ1 είπε: «Θα διακοπεί όσες φορές χρειαστεί το πρωτάθλημα μέχρι να καταφέρουμε να μπουν κανόνες. Να μπουν πέντε βασικοί άξονες. Το πρωτάθλημα θα διακοπεί μέχρι να βρούμε μια λύση, να υπάρχει ηρεμία και σύνεση. Δεν μπορούμε να κάνουμε αλλιώς. Νομίζω ότι αυτή τη στιγμή έχουμε εξαιρετική συνεργασία με τη FIFA και την UEFA και όλοι θα πάρουν τα πράγματα σοβαρά. Υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για Grexit».

Σε επίπεδο ποινικής δικαιοσύνης επείγουσα προκαταρκτική εξέταση διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Λάμπρος Τσόγκας, με έγγραφη παραγγελία του προς την αθλητική εισαγγελέα Ευαγγελία Λιάσου, αναφορικά με το ντέρμπι ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και στην ΑΕΚ.

Τέλος, με ανακοίνωσή της η Ενωση Αστυνομικών Θεσσαλονίκης αναφέρεται στους λόγους για τους οποίους δεν συνελήφθη ο Ιβάν Σαββίδης στο γήπεδο της Τούμπας, υποστηρίζοντας: «Ολοι αυτοί που κουνάνε το δάχτυλο σήμερα, τι θα έλεγαν αν η σύλληψη του προέδρου της ΠΑΕ οδηγούσε στην εξέγερση μαινόμενων οπαδών κατά των αστυνομικών δυνάμεων, με δυσάρεστες συνέπειες; Η αντίδραση των συναδέλφων μας ήταν απόλυτα σύννομη και σύμφωνη με το Π.Δ. 141/1991 άρθ. 119 παρ. ε, που ορίζει τους κανόνες που πρέπει να τηρούνται κατά τη σύλληψη. Συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι: Οταν το πρόσωπο που πρέπει να συλληφθεί βρίσκεται μέσα σε πλήθος ή… κάτω από συνθήκες ή περιστάσεις που πιθανολογούν την εξέγερση του πλήθους εναντίον των αστυνομικών που επιχειρούν τη σύλληψη και συνεπώς τη διατάραξη της κοινής ησυχίας και τη ματαίωση της σύλληψης, εφόσον δεν υπάρχει κίνδυνος απόδρασης ή εξαφάνισής του, πρέπει να αναβάλλεται η σύλληψη για να προληφθεί ενδεχόμενη αντίσταση για την απελευθέρωσή του».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή