Μ. Σάλλας: Καμία παρανομία στην πώληση των ακινήτων – Σε 6,4 εκατ. οι ενδεχόμενες ζημιές σύμφωνα με την Έκθεση

Μ. Σάλλας: Καμία παρανομία στην πώληση των ακινήτων – Σε 6,4 εκατ. οι ενδεχόμενες ζημιές σύμφωνα με την Έκθεση

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για ενδεχόμενες απώλειες της Τράπεζας Πειραιώς 6,4 εκατ. ευρώ –και όχι 6,4 δισ. ευρώ όπως από λάθος δημοσιεύτηκε στην έντυπη «Κ»- από συναλλαγές πώλησης ακινήτων της κάνει λόγο η έκθεση της αρχής για το ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος σύμφωνα με το Bloomberg.

Στην έκθεση, σύμφωνα με το χθεσινό δημοσίευμα, αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι στις συναλλαγές πώλησης 5 ακινήτων σε κυπριακή εταιρεία το Σεπτέμβριο του 2016 έχουν εντοπιστεί «ισχυρές ενδείξεις ότι μέλη της διοίκησης της Πειραιώς που συμμετείχαν στις συναλλαγές έχουν προβεί σε παρανομίες». Το δημοσίευμα προσθέτει ότι ο Μιχαλης Σαλλας, ο οποίος αξίζει να σημειωθεί δεν ήταν Πρόεδρος της Πειραιώς στην επίμαχη περίοδο που αναφέρει η έκθεση καθώς είχε αποχωρήσει από την τράπεζα τον Ιούλιο του 2016, αμφισβητεί τα ευρήματα αυτά και αρνείται σε κάθε περίπτωση πως υπάρχουν παρανομίες.

Η υπόθεση αφορά ακίνητα που είχαν πωληθεί το 2003 και στη συνέχεια εξαγοράστηκαν το 2006 από την Πειραιώς ενώ το 2016 πέρασαν στην κυπριακή εταιρεία με δάνεια που χορήγησε η Πειραιώς. Από την πλευρά του κ. Σάλλα διευκρινίζεται ότι ο ίδιος ουδεμία σχέση έχει με την κυπριακή εταιρεία. Σύμφωνα με τις εποπτικές αρχές, υποστηρίζει το Bloomberg, οι εν λόγω συναλλαγές παραβιάζουν τις τραπεζικές μεθόδους συνετούς διαχείρισης, με οικονομικές επιπτώσεις στην τράπεζα.

Στο δημοσίευμα του Bloomberg αναφέρεται ότι η έκθεση της αρχής για το ξέπλυμα του «μαύρου» χρήματος είναι η τρίτη έρευνα που διεξάγεται αναφορικά με τις συναλλαγές ακινήτων. Από την πλευρά του, ο κ. Σάλλας, αναφέρει το Bloomberg, αρνείται κάθε παράβαση και, σύμφωνα με τους δικηγόρους του οι αναφορές της έκθεσης αυτής επαναλαμβάνουν λάθη που έχουν γίνει στον έλεγχο της Τράπεζας της Ελλάδος και ο οποίος περιλαμβάνει ανακρίβειες και λάθη. Το πρακτορείο παραθέτει παλαιότερη δήλωση του κ. Σάλλα (Απρίλιος 2017), με την οποία σημειώνει ότι «αντιλαμβάνομαι ότι πρόκειται για μια προσπάθεια στοχοποίησής μου, η οποία είμαι βέβαιος πως δεν θα τελεσφορήσει λόγω της μη ύπαρξης ζημίας για την τράπεζα. Αυτό ισχύει διότι η τράπεζα πούλησε τα ακίνητα αυτά το 2016 στην ίδια τιμή με την οποία τα είχε αποκτήσει το 2006». Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, το διάστημα αυτό οι τιμές των εμπορικών ακινήτων είχαν υποχωρήσει κατά 30%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή