Κίνημα Αλλαγής: πέφτουν οι τόνοι ενόψει συνεδρίου

Κίνημα Αλλαγής: πέφτουν οι τόνοι ενόψει συνεδρίου

2' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Λήξαν» χαρακτηρίζουν υψηλόβαθμες πηγές της Χαρ. Τρικούπη, ένα 24ωρο μετά, το εσωκομματικό ζήτημα που δημιουργήθηκε με αφορμή τη συνάντηση του Σταύρου Θεοδωράκη με τον Αλέξη Τσίπρα με θέμα τη σύσταση Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας, το οποίο, όπως διαμηνύει το πρωθυπουργικό περιβάλλον, θα δρομολογηθεί το επόμενο διάστημα. Στο ΠΑΣΟΚ θεωρούν πως ό,τι είχαν να πουν το είπαν και μένει τώρα «ο ίδιος ο πρόεδρος του Ποταμιού να αντιληφθεί πως ακούσια έπαιξε ένα επικοινωνιακό παιχνίδι του κ. Τσίπρα» την ώρα που ο πρωθυπουργός εμφανίζεται «πλήρως απομονωμένος στο πολιτικό σκηνικό». Οι ίδιες πηγές σημείωναν, με εμφανή πάντως διάθεση να πέσουν οι τόνοι, πως ο κ. Θεοδωράκης έδωσε «άλλοθι» στον κ. Τσίπρα να εμφανίζεται πως «συνομιλεί» με άλλους πόλους του πολιτικού συστήματος, βρίσκοντας ανοικτές πόρτες. Αντιστοίχως, πάντως, πηγές της Σεβαστουπόλεως σχολιάζοντας τη συνάντηση έκαναν λόγο για «μία επιτυχία ενός μικρού κόμματος», τονίζοντας πως μία πρότασή τους υιοθετήθηκε από την κυβερνητική πλειοψηφία. «Αυτή δεν είναι η πεμπτουσία της πολιτικής; Οι προτάσεις και η εφαρμογή τους», σημείωναν οι ίδιες πηγές. Ο ίδιος ο Στ. Θεοδωράκης, μιλώντας χθες στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, τόνισε πως όταν θεωρεί τις στιγμές κρίσιμες, όπως στην παρούσα φάση με την Τουρκία, τότε οφείλει να συμβάλει στην «εθνική συνεννόηση».

Τούτων δοθέντων, λίγο πριν εκκινήσει και επισήμως το ιδρυτικό συνέδριο, φαίνεται πως η συγκεκριμένη διαφορά περνάει σε δεύτερο πλάνο, καθώς στη Χαρ. Τρικούπη δεν επιθυμούν να τροφοδοτήσουν άλλο την εικόνα εσωστρέφειας προτάσσοντας το «πάμε ενωμένοι». Οι δυσκολίες πάντως ήταν παρούσες μέχρι αργά χθες το βράδυ.

Οι εκπρόσωποι των έξι του Πολιτικού Συμβουλίου που συναντήθηκαν χθες το απόγευμα για να δώσουν λύση στο θέμα της σύστασης της Κ.Ε. δεν κατάφεραν να βρουν τη χρυσή τομή, με τις πληροφορίες μέχρι την ώρα που γράφονταν τούτες οι γραμμές να λένε πως αργά το βράδυ θα γινόταν νέα προσπάθεια λύσης του γόρδιου δεσμού.

O νέος γραμματέας

Ανοικτό είναι μέχρι τούτη την ώρα το πρόσωπο που θα καταλάβει την κομβική θέση του νέου γραμματέα. Μεταξύ άλλων, φαίνεται πως έχουν συζητηθεί τα ονόματα των Π. Χρηστίδη, εκπροσώπου του κόμματος, και του Π. Γερουλάνου. Οσον αφορά τον πρώην υπουργό Πολιτισμού, κορυφαίοι παράγοντες του ΠΑΣΟΚ σχολίαζαν πως το ήπιο τόνων προφίλ του μπορεί να αποτελέσει «κλειδί» για την ενότητα του οργάνου. Ο ίδιος, σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», δεν έχει δεχθεί κάποια επίσημη κρούση. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως θα παραστεί στο ιδρυτικό συνέδριο ως «εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ», όπως λένε χαριτολογώντας συνομιλητές του. Η φράση αυτή μπορεί να έχει δόση αστεϊσμού, ωστόσο πρέπει να σημειωθεί πως ο πρώην υπουργός δεν συμφωνεί με την υποστολή της σημαίας του κόμματος και διατηρεί δική του διακριτή γραμμή. Πρέπει να ληφθεί πάντως υπ’ όψιν πως βάσει του νέου καταστατικού που υλοποιήθηκε υπό την ευθύνη του Θ. Θεοχαρόπουλου, ο νέος γραμματέας έχει μία σειρά από ασυμβίβαστα, όπως να μην είναι βουλευτής, να μην κατέχει δημόσια θέση και να μην είναι υποψήφιος οπουδήποτε. Δηλαδή, οι υποψηφιότητες… λιγοστεύουν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή