«Ζωντανοί-νεκροί» στο υπόγειο του Ωδείου Αθηνών

«Ζωντανοί-νεκροί» στο υπόγειο του Ωδείου Αθηνών

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μεταλλικές τίγρεις σε θρόνους, τρισδιάστατα λουλούδια που κρύβουν πίσω τους ζόμπι, σκαλιστές μαρμάρινες μάσκες, ταξίδια εικονικής πραγματικότητας στο Βαρανάσι της Ινδίας, στην πόλη όπου τα σώματα των νεκρών καίγονται στον ιερό Γάγγη ποταμό, αλλά και ορδές ζωντανών-νεκρών εισβάλλουν από σήμερα στο Ωδείο Αθηνών στην έκθεση «The Walking Dead Art».

Συνολικά 54 καλλιτέχνες, που εκπροσωπούν ένα ευρύ φάσμα τεχνών, δημιούργησαν έργα εμπνευσμένοι από τη δημοφιλή σειρά «The Walking Dead», που προβάλλεται από το δίκτυο Fox. H τηλεοπτική σειρά, που βρίσκεται αισίως στην όγδοη σεζόν της, περιγράφει τον αγώνα επιβίωσης μιας οικογένειας σε ένα δυστοπικό μέλλον όπου ο κόσμος έχει κατακλυστεί από ζόμπι, τους λεγόμενους «walkers». Σε ένα κορεσμένο είδος που συνήθως κατατασσόταν στις b-movies, το «Walking Dead» όχι μόνον άντεξε, αλλά ήταν υποψήφιο και για Χρυσή Σφαίρα καλύτερης δραματικής σειράς το 2015.

54 από τους 200

«Στην πρόσκλησή μας απευθύνθηκαν αρχικά περισσότεροι από 200 καλλιτέχνες από τους οποίους επελέγησαν τελικά οι 54 με βάση το πορτφόλιο τους, την πρωτοτυπία των έργων τους και την εμπειρία στον χώρο», σημειώνει ο Ανδρέας Μανωλιουδάκης της εταιρείας «M art», που έχει αναλάβει την εικαστική επιμέλεια της έκθεσης. Στον επιβλητικό εκθεσιακό χώρο του Ωδείου θα παρουσιαστούν ζωγραφικά έργα μεγάλων διαστάσεων, γλυπτά, εγκαταστάσεις, έργα που χρησιμοποιούν τεχνολογία εικονικής πραγματικότητας. Είναι ενδιαφέρον ότι οι περισσότεροι από τους καλλιτέχνες που κλήθηκαν να δημιουργήσουν πρωτότυπα έργα δεν είχαν δει ούτε ένα επεισόδιο με τον σερίφη Ρικ Γκράιμς να εξολοθρεύει ντουζίνες από walkers. «Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να έχουμε πολύ διαφορετικές και εξαιρετικά ενδιαφέρουσες καλλιτεχνικές προσεγγίσεις. Ορισμένοι έδωσαν έμφαση στην ποπ κουλτούρα και στο λεγόμενο σπλάτερ, που είναι στοιχεία της σειράς, ενώ άλλοι ασχολήθηκαν με το θέμα της επιβίωσης, της ζωής και του θανάτου και συνέδεσαν τα έργα τους με την καθημερινή ζωή», σημειώνει ο κ. Μανωλιουδάκης.

​​«The Walking Dead Art», Ωδείο Αθηνών, 15-18 Μαρτίου, είσοδος ελεύθερη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή