Χρήστος Σιμαρδάνης, παρουσία με ήθος και ταλέντο

Χρήστος Σιμαρδάνης, παρουσία με ήθος και ταλέντο

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μεγάλη συγκίνηση σκόρπισε στον καλλιτεχνικό κόσμο η είδηση του θανάτου του δημοφιλούς ηθοποιού Χρήστου Σιμαρδάνη. Γνωστός από μεγάλο αριθμό συνεργασιών του στο θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση, ο Χρήστος Σιμαρδάνης είχε προσβληθεί από καρκίνο και απεβίωσε σε ηλικία μόλις 61 ετών.

Υπήρξε μια φωτεινή προσωπικότητα που αγαπήθηκε όχι μόνο για το ταλέντο που διέθετε αλλά και για τη μόρφωση, το χιούμορ, τη δοτικότητα προς τους φίλους και το σθένος του. Η φωνή του, βαθιά και με τέλεια άρθρωση, είχε επιλεγεί πολλές φορές για να ντύσει τηλεοπτικές παρουσιάσεις του Mega. Στα κοινωνικά δίκτυα, η απώλεια του Χρήστου Σιμαρδάνη προκάλεσε πλήθος αναρτήσεων και πολλά θερμά και συγκινητικά σχόλια συναδέλφων και συνεργατών του. Ο συνάδελφός του Πέτρος Φιλιππίδης ανέβασε μια φωτογραφία τους γράφοντας «Καληνύχτα, μικρέ μου πρίγκιπα…».

Ο Χρήστος Σιμαρδάνης είχε γεννηθεί το 1957 στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, όπου έζησε τα πρώτα παιδικά του χρόνια. Σπούδασε υποκριτική στο Central School of Speech and Drama στο Λονδίνο. Μερικές μόνο από τις τηλεοπτικές σειρές στις οποίες συμμετείχε ήταν οι «Η ζωή του Αττίκ», τα «Πέτρινα χρόνια», «Η νταντά» και οι «Λατρεμένοι μου γείτονες», από το 1985 έως το 2013. Μεταξύ των κινηματογραφικών ταινιών στις οποίες συμμετείχε ήταν το «Safe Sex», «Το κλάμα βγήκε απ’ τον παράδεισο» και «Ο Ηλίας του 16ου». Ηταν μεγάλος ο αριθμός και των θεατρικών παραγωγών στις οποίες είχε παίξει. Ανακοίνωση εξέδωσε και το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος τιμώντας τη συνεργασία με τον Χρήστο Σιμαρδάνη τα έτη 2014 και 2015 στα έργα «Ο γλάρος» του Τσέχοφ σε σκηνοθεσία Γιάννη Βούρου, «Σερσέ λα φαμ» του Στρατή Πασχάλη σε σκηνοθεσία Σοφίας Σπυράτου και «Το τίμημα» του Αρθουρ Μίλερ σε σκηνοθεσία Ασπας Καλλιάνη.

Αντί στεφάνων…

Η κηδεία του Χρήστου Σιμαρδάνη θα γίνει την Πέμπτη 15 Μαρτίου, στο Νεκροταφείο Ζωγράφου, στις 13.45. Οι οικείοι του επιθυμούν, αντί στεφάνων, τα χρήματα να κατατεθούν στη Μονάδα Ανακουφιστικής Φροντίδας «Γαλιλαία».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή