Φίλης: Ο Γενς Στόλτενμπεργκ μίλησε ως Πόντιος Πιλάτος

Φίλης: Ο Γενς Στόλτενμπεργκ μίλησε ως Πόντιος Πιλάτος

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον προβληματισμό του αναφορικά με τη στάση της Τουρκίας εξέφρασε ο πρώην υπουργός και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, σημειώνοντας ότι «δείχνει ότι επιδιώκει να δημιουργήσει πολλά μέτωπα στην περιοχή».

«Είναι ένα κρίσιμο θέμα. Η ελληνική κυβέρνηση έκανε και κάνει όλες τις αναγκαίες κινήσεις – διπλωματικές, πολιτικές – για να επιστρέψουν το συντομότερο δυνατόν στις οικογένειες τους και στην πατρίδα» τόνισε ο κ. Φίλης για τους δύο Ελληνες στρατιωτικούς και συνέχισε:

«Αυτό το θέμα εντάσσεται στις σχέσεις Ελλάδας με την Τουρκία. Είμαστε προβληματισμένοι από τη στάση της Τουρκίας. Δείχνει μια νευρικότητα, δείχνει ότι επιδιώκει να δημιουργήσει πολλά μέτωπα στην περιοχή».

«Ταυτίζομαι με την αγωνία των ανθρώπων τους και των πολιτών μας. Αισθανόμαστε όλοι μια προσβολή όταν ένα ασήμαντο, συνηθισμένο γεγονός σαν των συνοριακών λαθών, αποκτά από την πλευρά της Τουρκίας τέτοια βαρύτητα» πρόσθεσε.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ για τους δύο στρατιωτικούς υπογράμμισε ότι «μίλησε ως Πόντιος Πιλάτος» και επεσήμανε, μιλώντας στον Real Fm, ότι «δεν είναι η πρώτη φορά που το ΝΑΤΟ διαδραματίζει τέτοιο ρόλο σε τέτοια ζητήματα».

Αναφορικά με τις τελευταίες εξελίξεις στο ποδόσφαιρο τόνισε:

«Οι βασικοί ιδιοκτήτες είναι επιχειρηματίες των media. Ενας που έχει ένα συγκρότημα ή επιδιώκει να πάρει ένα συγκρότημα έχει και τον στρατό με τους φιλάθλους και τις επιχειρήσεις του και τις σχέσεις με την πολιτική, δεν είμαστε Ιταλία. Εδώ τα πράγματα γίνονται με μεγαλύτερη κατανόηση των παθογενειών».

«Η αιμομικτική σχέση ανάμεσα σε επιχειρήσεις, τον αθλητισμό και την πολιτική έχει καθοριστική ευθύνη και σημασία. Γι' αυτό πρότεινα ασυμβίβαστο ανάμεσα στα αφεντικά των ομάδων και στα αφεντικά των media. Κάποιοι λένε ότι αντίκειται στην ΕΕ, αν αντίκειται να πάνε στα δικαστήρια, αυτά να κρίνουν. Τώρα και για μια τριετία για να καθαρίσει το θέμα στα δικαστήρια, θα καθαρίσει το πράγμα» συμπλήρωσε.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή