Συνάντηση Μακρόν – Μέρκελ την Παρασκευή στο Μέγαρο των Ηλυσίων

Συνάντηση Μακρόν – Μέρκελ την Παρασκευή στο Μέγαρο των Ηλυσίων

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν θα δεχθεί την Παρασκευή στο Μέγαρο των Ηλυσίων την Γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ, η οποία ορκίστηκε σήμερα για την τέταρτη θητεία της στη θέση αυτή.

«Ο Μακρόν θα υποδεχθεί αργά το απόγευμα της Παρασκευής για συνάντηση εργασίας την Μέρκελ», αναφέρει η γαλλική προεδρία σε ανακοίνωσή της.

Η Μέρκελ ορκίστηκε το πρωί για την τέταρτη θητεία της στην καγκελαρία της Γερμανίας έπειτα από μια εξάμηνη περίοδο πολιτικής παράλυσης στη Γερμανία μετά τις βουλευτικές εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2017.

Η ίδια είχε δηλώσει την Δευτέρα ότι θα μεταβεί στο Παρίσι για να «προετοιμάσει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο» της 22ας και της 23ης Μαρτίου και για να «αποσαφηνίσει τι θεωρούν το επόμενο στάδιο».

Πριν από εκείνη, στο Παρίσι μεταβαίνει σήμερα ο νέος γερμανός υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας, σύμφωνα με τον Γάλλο ομόλογό του Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν.

Το Παρίσι και το Βερολίνο έχουν δεσμευτεί να δώσουν από κοινού μια νέα ώθηση στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία βρίσκεται αντιμέτωπη με την πλήρη άνοδο του λαϊκισμού. Ωστόσο η Γερμανία, η οποία φοβάται κυρίως να πληρώσει τα χρέη των εταίρων της, έχει ανταποκριθεί μόνον αόριστα στις γαλλικές ιδέες για προϋπολογισμό και υπουργό Οικονομικών της ευρωζώνης.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή