Το υπ. Δικαιοσύνης έχει παραγγείλει εισαγγελική έρευνα για περιστατικό «μαστιγώματος» στον Κορυδαλλό

Το υπ. Δικαιοσύνης έχει παραγγείλει εισαγγελική έρευνα για περιστατικό «μαστιγώματος» στον Κορυδαλλό

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με αφορμή τη σημερινή ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδος για περιστατικό εμπλοκής στις φυλακές Κορυδαλλού σωφρονιστικού υπαλλήλου με Αλβανούς κρατουμένους την περασμένη Παρασκευή, 9 Μαρτίου 2018, το υπουργείο Δικαιοσύνης διευκρινίζει ότι χθες μόνο στην ιστοσελίδα του υπουργείου αναρτήθηκε απάντηση σε σχετικό δημοσίευμα για «μαστίγωμα» υπαλλήλου από κρατούμενο στη φυλακή Κορυδαλλού», σύμφωνα με την οποία έχει διαταχθεί εισαγγελική έρευνα, χωρίς ωστόσο να προκύπτει ότι υπήρξε «μαστίγωμα υπαλλήλου» από κρατούμενους.

Διευκρινίζεται ότι η χθεσινή απάντηση του υπουργείου Δικαιοσύνης, δεν στάλθηκε στους διαπιστευμένους δημοσιογράφους του υπουργείου και στα ΜΜΕ, αλλά αναρτήθηκε μόνο στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του υπουργείου.

Σύμφωνα με την απάντηση, το υπουργείο Δικαιοσύνης έχει ενημερωθεί για «έρευνες που διεξήχθησαν» και για τα «ευρήματα» αλλά δεν υπήρξε σχετική αναφορά στη συνέχεια, επισημαίνει το υπουργείο.

Παρόλα αυτά, προσθέτει το υπουργείο Δικαιοσύνης, ζητήθηκε από τον αρμόδιο σωφρονιστικό υπάλληλο «να υποβάλει αναφορά σχετικά με το θέμα», αλλά εκείνος στην αναφορά του δεν κάνει λόγο για συμπλοκή ή άλλη βίαιη πράξη εκ μέρους κρατουμένου» και μιλάει για μια «έντονη λεκτική αντιπαράθεση με έναν κρατούμενο».

Στη συνέχεια, το υπουργείο Δικαιοσύνης «ζήτησε τον πειθαρχικό έλεγχο του εμπλεκόμενου κρατουμένου και παρήγγειλε τη διενέργεια έρευνας για την πλήρη διαλεύκανση του συμβάντος από εισαγγελικό λειτουργό.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή